Rondleiding door Eric Vreedenburgh

door de tentoonstelling Up to You

Videoportretten "Ville Spatiale" from Angelique van Grootel-shortcake on Vimeo.

zondag 14 maart 2010, 15 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Reserveren niet nodig. Toegang gratis.

Architect Eric Vreedenburgh geeft een rondleiding door de tentoonstelling Up to You. Hij geeft zijn persoonlijke visie op het werk van architect Yona Friedman, vormgever Thomas Lommée en beeldend kunstenaar Navid Nuur. Vreedenburgh toonde eerder al in het boek ‘Luchtgebonden Bouwen. Bouwen op een opgetild maaiveld' (NAi Uitgevers, 2005) zijn interesse in het werk van Yona Friedman. Als voorproefje is bovenaan deze pagina reeds een videoportret te zien dat ook in de tentoonstelling getoond wordt, waarin hij spreekt over Friedman's 'Ville Spatiale'.

Eric Vreedenburgh
studeerde bouwkunde/architectuur aan de TU-Delft. In 1984 richtte hij in Den Haag het ontwerpburo Archipelontwerpers op waar hij nog steeds werkzaam is. Ook verricht hij onderzoek naar productontwikkeling en flexibiliteit aan de TU-Delft en is hij part-time verbonden aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en de Interfaculeit Beeld en Geluid van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Archipelontwerpers richt zich op een integrale aanpak waarin stedenbouw, architectuur en productontwikkeling samenvallen. Daarnaast is het bureau betrokken bij diverse manifestaties op het gebied van beeldende kunst en technologie en participeert het in het Institute of Artificial Art Amsterdam. Dit alles met als doel het categorisch denken, dat de verschillende ontwerpdisciplines van elkaar scheidt, te doorbreken.
Website Archipelontwerpers

Yona Friedman, La Ville Spatiale in De Binckhorst
Yona Friedman, La Ville Spatiale in De Binckhorst
foto: Rob Kollaard
Up to You (Thomas Lommée)
foto: Rob Kollaard
Up to You (Navid Nuur)
foto: Fred Limburg