Oproep inschrijving atelierbezoek Wilma Sütö op donderdag 13 september 2012

Stroom nodigt sinds 2006 regelmatig curatoren, kunstenaars en critici uit binnen- en buitenland uit om atelierbezoeken af te leggen bij Haagse kunstenaars. Het atelierbezoek biedt de kunstenaar de gelegenheid om zich met zijn/haar werk te presenteren. Het vormt een gelegenheid tot opbouwende kritische reflectie op het werk in een gedachtenwisseling met een gekwalificeerde expert. En in het verlengde hiervan wordt natuurlijk de bekendheid met het werk gestimuleerd.

Op donderdag 13 september a.s. zal Wilma Sütö, projectleider en conservator Stedelijk Museum Schiedam, een aantal atelierbezoeken afleggen aan kunstenaars in Den Haag.

AANMELDEN vóór 5 september 2012
Als u geïnteresseerd bent in een atelierbezoek van Wilma Sütö kunt u dat uiterlijk 5 september a.s. laten weten via een emailbericht aan Connie van Driel.
Wij vragen u daarbij om uw interesse voor het bezoek kort te motiveren.

De binnengekomen reacties worden samen met suggesties vanuit Stroom aan Wilma Sütö voorgelegd. Uit de lijst zal zij een keuze maken op basis waarvan het bezoekprogramma zal worden samengesteld.

Wilma Sütö
Wilma Sütö (1965) is journalist en kunsthistoricus. Zij werkt sinds 2006 als projectleider en conservator moderne en actuele kunst in het Stedelijk Museum Schiedam. Als curator is zij verantwoordelijk voor vele groeps- en solotentoonstellingen met kunstenaars uit binnen- en buitenland. Als criticus publiceert zij regelmatig over hedendaagse kunst in boeken, catalogi en tijdschriften.
Na haar afstuderen in 1991 aan de Rijksuniversiteit Groningen (c.l.) op het werk van Bruce Nauman en de functie van het sublieme in de kunst, werkte ze bijna tien jaar als criticus voor de Volkskrant.  Ze stapte over naar de museumwereld toen ze conservator werd van de Stadscollectie Rotterdam bij Museum Boijmans Van Beuningen, een functie die ze vervulde van 1999 tot eind 2004. Ze heeft daarnaast als docent aan de Design Academy in Eindhoven gewerkt en was als gastdocent verbonden aan diverse kunstacademies en universiteiten. 
Sinds 2008 is Sütö voorzitter van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Verder is ze lid van de landelijke adviescommissie beeldende kunst bij het Prins Bernhard Cultuurfonds in Amsterdam.