UN Youth Impact - Muurschildering

Muur van One Planet, President Kennedylaan, Den Haag

Locatie: Muur van One Planet (Museon-Omniversum), President Kennedylaan, Den Haag
Onthulling: 11 april 2022
Onderdeel van: See You in The Hague

De programmalijn See You in The Hague onderzoekt de Vrede en Recht identiteit van de stad Den Haag vanuit de kunst. De impact van het werk bij de internationale organisaties strekt veel verder dan we vaak vermoeden. Het is interessant om te zien hoe kunstenaars vanuit zeer verschillende invalshoeken met dit onderwerp aan de slag gaan. Ze komen samen in de overtuiging dat kunst bijdraagt aan inzicht in maatschappelijke processen en betrokkenheid van het bredere publiek noodzakelijk is.

In 2021/22 werkt Stroom samen met de lokale jongeren organisatie UN Youth Impact aan het uitdragen van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Deze 17 doelen vragen om input van jongeren vanuit de hele wereld. Een grote muurschildering door kunstenaarsduo Karski & Beyond verbeeldt welke thema's de Haagse jongeren graag terug zien op de agenda van de VN.

Op de muur zijn o.a. de Liberiaanse activiste Satta F. Sheriff (oprichter van Action for Justice and Human Rights) en de Nederlandse Boyan Slat (oprichter van The Ocean Cleanup) afgebeeld.

Door een social media campagne en een educatief programma voor middelbare scholieren zijn de meningen van de scholieren verzameld. Stroom heeft haar expertise en haar netwerk gedeeld om UNYI te helpen dit project te realiseren.

Het werk staat op de muur van One Planet (Museon-Omniversum), recht achter het beeld van Nelson Mandela.

>> Volg UnYouthImpact op Instagram

UN Youth Impact Mural by Karski & Beyond
foto: Stroom Den Haag
UN Youth Impact Mural by Karski & Beyond
foto: Stroom Den Haag
Karski & Beyond voor de muur van One Planet