Speelruimte

groepstentoonstelling

Locatie: Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag
Wanneer: 6 oktober 2023 t/m 28 januari 2024
Open: woensdag t/m zondag, 12:00-17:00 uur

Kunstenaars: Sarah Carlier, Tom Claassen, Afra Eisma, Femme ter Haar, Nynke Koster, Henk Krijger, Carel Lanters, Maurice Meewisse, Annechien Meier, Koos Meinderts en Annette Fienieg, Joana Schneider, Lisa Sebestikova, Auke de Vries


Stroom Den Haag presenteert dit najaar met Speelruimte een groepstentoonstelling over kunst bij Haagse scholen. Aan de hand van schetsontwerpen, modellen en filmbeelden geven hedendaagse kunstenaars inzage in het ontstaan van een 13-tal kunstwerken bij scholen. Werken die midden in de stad staan, maar toch ook vaak verborgen blijven voor een groter publiek. Bezoekers aan de tentoonstelling worden uitgenodigd een kijkje te nemen achter de schermen en krijgen te zien hoe kunstenaars samen met leerlingen en scholen nieuwe kunstwerken op bijzondere locaties realiseren.

Duizenden kinderen komen via school vrijwel dagelijks en op een ongedwongen manier in contact met kunst. Stroom verbindt met het programma Kunst bij Scholen al decennialang kunstenaars aan Haagse scholen. Het heeft geleid tot bijzondere vormen van participatie en opdrachtgeverschap en meer dan 100 unieke kunstwerken op locatie. De tentoonstelling Speelruimte biedt een momentopname van lopende opdrachten. Als dwarsdoorsnede toont het de grote diversiteit en veelzijdigheid van de opgaven en kunstwerken. Speelruimte neemt de bezoeker mee in de dynamiek van een bijzonder maakproces.


De tentoonstelling komt tot stand met dank aan de deelnemende kunstenaars en scholen, Rademakers Gallery, en met de steun van Mondriaan Fonds en de Gemeente Den Haag.

PERS:
- Onderwijsblad, oktober 2023
Speelruimte, door Daniëlla van 't Erve
- RTV Discus, sep 2023
gesprek met projectleider Vincent de Boer
- BK-Informatie - 45ste jrgng, nr 6, 22 september 2023


Opening Speelruimte 06/10/23
foto: Studio Uittenbogaart
Tom Claassen, Blokkie
foto: Studio Uittenbogaart
Ontwerp: Femme ter Haar
Opening Speelruimte 06/10/23
foto: Studio Uittenbogaart
Opening Speelruimte 06/10/23
foto: Studio Uittenbogaart
Opening Speelruimte 06/10/23
foto: Studio Uittenbogaart