Speelruimte

groepstentoonstelling

Locatie: Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag
Wanneer: 6 oktober 2023 t/m 7 januari 2024
Open: woensdag t/m zondag, 12:00-17:00 uur

Opening: vrijdag 6 oktober 2023, 17 uur

Kunstenaars: Sarah Carlier, Tom Claassen, Afra Eisma, Femme ter Haar, Nynke Koster, Henk Krijger, Carel Lanters, Maurice Meewisse, Annechien Meier, Koos Meinderts en Annette Fienieg, Joana Schneider, Lisa Sebestikova, Auke de Vries

Stroom Den Haag presenteert dit najaar met Speelruimte een groepstentoonstelling over kunst bij Haagse scholen. Aan de hand van schetsontwerpen, modellen en filmbeelden geven hedendaagse kunstenaars inzage in het ontstaan van een 13-tal kunstwerken bij scholen. Werken die midden in de stad staan, maar toch ook vaak verborgen blijven voor een groter publiek. Bezoekers aan de tentoonstelling worden uitgenodigd een kijkje te nemen achter de schermen en krijgen te zien hoe kunstenaars samen met leerlingen en scholen nieuwe kunstwerken op bijzondere locaties realiseren.

Duizenden kinderen komen via school vrijwel dagelijks en op een ongedwongen manier in contact met kunst. Stroom verbindt met het programma Kunst bij Scholen al decennialang kunstenaars aan Haagse scholen. Het heeft geleid tot bijzondere vormen van participatie en opdrachtgeverschap en meer dan 100 unieke kunstwerken op locatie. De tentoonstelling Speelruimte biedt een momentopname van lopende opdrachten. Als dwarsdoorsnede toont het de grote diversiteit en veelzijdigheid van de opgaven en kunstwerken. Speelruimte neemt de bezoeker mee in de dynamiek van een bijzonder maakproces.


De tentoonstelling komt tot stand met dank aan de deelnemende scholen en kunstenaars, Rademakers Gallery, en met de steun van de Gemeente Den Haag.

PERS:
- RTV Discus, sep 2023
gesprek met projectleider Vincent de Boer
- BK-Informatie - 45ste jrgng, nr 6, 22 september 2023


foto: ontwerp: Femme ter Haar
Afra Eisma, wandkleed tbv Dalton Kind Centrum Helen Parkhurst, Den Haag, 2022
foto: Vincent de Boer