Uncertainty Seminars

januari 2017 t/m december 2018
Locatie: Stroom Den Haag, Hogewal 1-9, Den Haag (tenzij anders aangegeven)

De Uncertainty Seminars zijn een nieuw onderdeel in de doorlopende programmalijn Attempts to Read the World (Differently) waarin Stroom met verschillende kunstenaars op zoekende, intuïtieve wijze naar de huidige wereld kijkt. Een wereld waarin steeds meer versies van de werkelijkheid in omloop zijn en de diepgaande veranderingen steeds moeilijker zijn te vatten.

Via diverse disciplines en stemmen worden de onzekerheid, twijfel en aarzeling die daarmee gemoeid gaan tegen het licht gehouden. Hier dienen deze niet als ongewenst bijproduct, maar als een filosofisch en cultureel handvat om de effecten van veranderingen in de samenleving, economie, media en technologie op ons persoonlijke, sociale leven te duiden.

Stroom nodigt wetenschappers, kunstenaars, strategen en denkers uit om de maatschappelijke, politieke en culturele logica van onze tijd te ontleden. De seminars zullen bestaan uit lezingen, screenings, performances, muzikale experimenten of andere publieke presentaties. Ze bieden ruimte aan actualiteit, andere denkwijzen, onwetenschappelijke speculatie, inefficiënte alternatieven en onwaarschijnlijke toekomstvisies.

PROGRAMMA

Uncertainty Seminars : The Strange Escape
Zaterdag 9 december 2017, 13.00-18.00 uur
Lezingen, discussie, performance
Een middag over de mogelijke kracht van twijfel. Met bijdragen van Ramon Amaro, Jude Crilly, Johanna Koljonen en The Rodina.

A Transformation Game by Áron Birtalan
Vrijdag 8 december 2017, 15-20 uur
'Live participatory event'. De deelnemers mengen elementen van roleplay, rituelen en dagelijkse routines tot een nieuwe, gezamenlijke ervaring.

Uncertainty Seminar: met Andrew Norman Wilson
Donderdag 12 januari 2017, 18.00-21.30 uur
Screening, lezing en gesprek m.m.v.  Ibo van de Poel, Antoni van Leeuwenhoek hoogleraar Ethiek en Techniek aan de TU Delft.

Uncertainty Seminars: The Strange Escape
foto: design: The Rodina
DIM - A Transformation Game by Áron Birtalan
foto: design: The Rodina
Uncertainty Seminar 1: Andrew Norman Wilson
foto: design: The Rodina
Uncertainty Seminar 1: Andrew Norman Wilson
foto: Stroom Den Haag
Uncertainty Seminar 1: Andrew Norman Wilson (r) en Ibo van de Poel (l)
foto: Stroom Den Haag
Attempts to Read the World (Differently)
foto: design: The Rodina