Dag van de Architectuur 2007: Tijdelijk verblijf

De Stichting Dag van de Architectuur Den Haag organiseert in samenwerking met BNA Kring Haaglanden, Gemeente Den Haag, HaAC en Stroom de jaarlijkse Dag van de Architectuur in Den Haag. Deze dag heeft dit jaar het thema 'Tijdelijk verblijf', waarbij de focus ligt op Scheveningen.

Scheveningen staat aan de vooravond van grote veranderingen. De vanouds grootste havengebruiker -de vrachtferry Norfolk Line- is november 2006 vertrokken naar Vlaardingen. Met dit vertrek is een terrein van zes hectare vrij gekomen voor herontwikkeling. De gemeente heeft in de 'Structuurvisie Den Haag 2020' onder het motto 'Wéreldstad aan Zee' in een ruimtelijk toekomstbeeld al geschetst welke mogelijkheden de ligging aan zee biedt. Stroom grijpt deze dag juist aan om de lokale dynamiek van subculturen en tijdelijkheid te presenteren als één van de bijzondere kwaliteiten van het huidige Scheveningen. Een groot aantal kunstenaars, architecten en ontwerpers werkt hieraan mee.

Tijdelijk verblijf in Scheveningen
Stroom ontwikkelde in samenwerking met SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte), een cultureel programma op en rond het Norfolkterrein speciaal voor deze Dag van de Architectuur.

Prijsvraag: Ontwerp De pier van de toekomst
De Pier van Scheveningen moet weer beeldbepaler en trekpleister van de populaire badplaats worden. De organisatoren van de Dag van de Architectuur dagen iedereen uit een nieuwe pier voor Den Haag te ontwerpen.

Om 16.00 uur spreekt Wethouder Norder over de gemeentelijke plannen voor het Norfolkterrein tijdens het afsluitend programma in Pier Van der Valk in Scheveningen. Tijdens dit programma zal ook de winnaar van de prijsvraag bekend gemaakt worden en is er ook een film van BNA Kring Haaglanden te zien, getiteld 'Scheveningen: tragische vergissing of hernieuwd icoon?'.

De algemene informatiebalie voor de Dag van de Architectuur in Den Haag is te vinden op het Norfolkterrein aan de Kranenburgweg. Men kan hier terecht voor vragen over alle locaties en rondleidingen deze dag. De speciale programmafolder voor de Dag is op diverse locaties in de stad verkrijgbaar, waaronder het bezoekerscentrum van het Stadhuis (Spui 70).

Voor meer informatie over de Dag van de Architectuur in Den Haag kunt u ook kijken op: www.dvda-denhaag.nl

Het landelijke programma van de Dag van de Architectuur is te vinden op: www.dvda.nl

ontwerp affiche Peter Zuiderwijk