Stroom School: United We Make

Maandag 22 april 2013, 17.00-19.30 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Toegang gratis. Reserveren verplicht: info@stroom.nl
of gebruik formulier onderaan deze pagina
De avond wordt afgesloten met soep en brood

Onderdeel van United We

United We Make richt zich op collectieve samenwerkingsverbanden. Steeds meer kunstenaars, vormgevers, curatoren, critici werken in een bepaalde vorm van collectiviteit, voor alle of een deel van hun activiteiten, op projectbasis, tijdelijk of structureel. Daarnaast zijn er uiteenlopende redenen om samen te werken, zowel praktisch als inhoudelijk. Soms is het een oplossing voor tijdgebrek, dan weer een manier om het werk op een hoger plan te tillen. Veel tweepersoons collectieven zijn ook partners voor het leven. Tijdens de kunstenaarsbijeenkomst staat de praktijk van het samen werken en maken centraal. Wat zijn de verschillen? Hoe gaat het in zijn werk om samen werk te maken? Wat is de meerwaarde van het collectief voor creatieve beroepen?

Vijf collectieven geven een korte presentatie en worden door Saskia van Stein, directeur van NAiM/Bureau Europa in Maastricht, bevraagd over hun motieven, en de voors en tegens die deze samenwerkingsverbanden hen bieden. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Na afloop van de discussie is er soep en brood.

MET PRESENTATIES VAN:
Topp & Dubio (kunstenaars)
BMB con (Justin Bennett, Roelf Toxopeus, Wikke 't Hooft, interdisciplinair)
Pot & Van der Velden (Theo-Bert Pot, Isabel van der Velden, grafisch ontwerpers)
Norman Beierle (kunstenaar, voormalig duo)
BROOS (kunstenaars, Zeger Reyers en Pietertje van Splunter)

Stroom Kunstenaarsbijeenkomsten
United We Make krijgt de vorm van een kunstenaarsbijeenkomst. Het versterken en verdiepen van de beroepspraktijk, het uitwisselen van idee├źn en het bespreken van uiteenlopende onderwerpen staan centraal in de reeks kunstenaarsbijeenkomsten die Stroom sinds 2012 met en voor kunstenaars uit Den Haag organiseert. De eerste avond op 5 september 2012 ging over alternatieve financieringsmogelijkheden, de tweede op 17 december 2012 over internationale residencies. Deze derde bijeenkomst - United We Make - gaat over het collectief.

design: Thonik, Amsterdam