Stroom School 'Another Reality': lezing Anna van Lingen & Denisa Kollarova

'Aldo van Eyck - Seventeen Playgrounds'

Donderdag 28 april 2016, 15-17 uur
Locatie: Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag
Voertaal: Engels
Toegang: gratis

Onderdeel van de Stroom School, een publiek programma van rondleidingen en lezingen, rond de tentoonstelling Another Reality. After Lina Bo Bardi.

Stroom organiseert i.s.m. de Community of Practice* (een werkgroep bestaande uit architecten, kunstenaars, kunsthistorici en educatiemakers) een bijeenkomst over de openbare ruimte als sociale ruimte. Een aspect dat prominent aanwezig was in het oeuvre van Lina Bo Bardi, en ook in het werk van architect -en Bo Bardi liefhebber- Aldo van Eyck. De middag begint met een lezing door Anna van Lingen en Denisa Kollarová over hun publicatie Aldo van Eyck - Seventeen Playgrounds (klik hier voor een kijkje in het boek op ISSUU) waarin de buitengewone speelplaatsontwerpen van Van Eyck in Amsterdam centraal staan. De minimalistische structuren stimuleren de verbeelding en vindingrijkheid van de stadskinderen. Een uitgangspunt dat zeker weer actueel is; hoe betrekt men kinderen in een stedelijk weefsel op een speelse wijze? De middag vervolgen we met een discussie en wordt afgesloten met  een korte rondleiding door de tentoonstelling door Francien van Westrenen (programmamaker Stroom). 

PROGRAMMA

15.00-15.45 uur: lezing Anna van Lingen en Denisa Kollárová

15.45-16.15 uur: discussie + vragen

16.30-17.00 uur: rondleiding door Francien van Westrenen

* CoP (Community of Practice) bestaat uit:
Wieger Ambagts, Kaj van Boheemen, Josje Hattink, Jana Mol, Charlotte Thomas, Lesley Wijnands, Rory van Wingerden en is begeleid door Margriet Brouwer (Showroom MAMA).

'Aldo van Eyck - Seventeen Playgrounds'
Telening Anna van Lingen & Denisa Kollarova
Another Reality. After Lina Bo Bardi
foto: design: Studio Manuel Raeder
'Aldo van Eyck - Seventeen Playgrounds'