Opening: Three Exhibitions in Five Acts: Monira Al Qadiri

Zaterdag 7 januari 2017, vanaf 17 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Join facebook event

Met Attempts to Read the World (Differently): Three Exhibitions in Five Acts presenteren de kunstenaars Max de Waard, Monira Al Qadiri en Jean Katambayi Mukendi in drie opeenvolgende solotentoonstellingen en twee publieke transformatieperioden voorstellen om het denken over de veranderende wereld van nieuwe zuurstof te voorzien. Op zaterdag 7 januari vindt de feestelijke opening plaats van Akte 3 met het werk van Monira Al Qadiri.

Zodra het heden wordt bekeken door de lens van een imaginaire toekomst, kan deze overkomen als een merkwaardige fictie. Oliewinning, het symbool van de vernieuwde en alweer veranderde toekomst van het Midden-Oosten, staat centraal in het recente werk van Monira Al Qadiri. Zij verandert olie van een economische motor in een sprookjesachtige metafoor voor deze culturele, economische en religieuze ontwikkelingen waarbij ze de geschiedenis en de toekomst van de regio herschrijft.


Monira Al Qadiri is afkomstig uit Koeweit, behaalde in Japan een PhD in Intermedia Art en is in residency aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Haar werk in film, installatie en sculptuur verkent de relatie tussen religieuze en sociale identiteit, stereotype genderrollen en de politiek van beeld. Al Qadiri was eerder betrokken bij tal van internationale solo's, groepsexposities en filmvertoningen. Monira Al Qadiri is 'founding member' van het kunstcollectief GCC dat door  Artsy.net tot een van "The Top Emerging Artists of 2016" werd bestempeld.

www.moniraalqadiri.com
www.ica.org.uk
www.aqnb.com (interview) 

Monira Al Qadiri, 'Alien Technology', 2014
foto: courtesy the artist

foto: design: The Rodina
Monira Al Qadiri, 'Prehistoria' (2016)
foto: courtesy the artist
Monira Al Qadiri, 'Spectrum 1' (2016)
foto: courtesy the artist
Monira Al Qadiri, 'Prehistoria' (2016)
foto: courtesy the artist