PITCH! MEMAR•DUT©H architects en PANOPTIC

Pitcher: Janny Rodermond, directeur Stimuleringsfonds voor Architectuur

Tijdens de PITCH!-avonden krijgen jonge architecten en beginnende bureaus uit Den Haag de gelegenheid hun visies, projecten en ambities te presenteren binnen en buiten het eigen vakgebied. Veel van deze ontwerpers hebben een interdisciplinaire benadering en werken vanuit een conceptuele invalshoek of met een sterk maatschappelijk engagement. PITCH! laat zien hoe deze jongeren in de creatief aantrekkelijke sfeer van Den Haag tot ontplooiing komen.

Kenmerkend voor MEMAR•DUT©H architects (Ergün Erkoçu, Abdeluahab Hammiche) is het brede scala aan activiteiten, de diversiteit in interesse en aanpak. Het is een maatschappijkritisch bureau dat zijn mentaliteit en inspiratie destilleert uit het alledaagse. Het bureau mengt zich in culturele, maatschappelijke en politieke vraagstukken en vertaalt deze door middel van een filosofische en progressieve benadering in een architectonisch en innovatief concept. MEMAR•DUT©H ontwerpt niet alleen, maar wil met die ontwerpen ook het debat stimuleren en mensen motiveren en betrekken bij architectuur. Bij MEMAR•DUT©H is iedere opgave doordrenkt van sociaal-maatschappelijke kwesties. De architecten van het bureau laten hun allochtone achtergrond bewust meespelen in gevoelige en vaak multiculturele projecten, maar wensen wel vanuit hun vakgebied te blijven werken.
www.memardutch.nl.

PANOPTIC (Ebami Tom) is een jong bureau dat een veelvoud van ontwerpen en visies ontwikkelt op het gebied van architectuur en stedenbouw. PANOPTIC zoekt een gelijkwaardigheid in de dualiteit van veel hedendaagse ontwerpvraagstukken. Zo kregen individualiteit en collectiviteit, de menging van wonen en werken en een gethematiseerde route van het donker naar het licht, ieder een passende ontwerpoplossing binnen genomineerde en prijswinnende projecten. Oprichter Ebami Tom beschouwt zijn dubbele culturele achtergrond (Nederlands/Nigeriaans) als een verrijking in zijn architectuurpraktijk.
www.panoptic.nl

PITCH! wordt mede mogelijk gemaakt door Haag Wonen Kristal.

Archief PITCH presentaties

PITCH! MEMAR•DUT©H architects en PANOPTIC
foto: Stroom Den Haag
PITCH! MEMAR•DUT©H architects en PANOPTIC
foto: Stroom Den Haag
PITCH! MEMAR•DUT©H architects en PANOPTIC
foto: Stroom Den Haag
Poldermoskee, MEMAR•DUT©H architects
Panoptic: Visualisatie landscheidingspark voor Groenstructuurplan Berkel & Rodenrijs, 2005