New Suns

afsluitend programma van 'Positions: Soft Intimacies'

5 juli 2024, 16:30 - 20:30 uur
Taal: Engels
Gratis (incl kleine maaltijd en drankjes) 
RSVP: via deze link

Met bijdragen van o.a. Ricardo Burgzorg, Nash Caldera, Imara Limon, Farah Rahman, Margriet Schavemaker, Sites of Memory en Weaving Realities. 


There's nothing new   
under the sun,
but there are new suns   


Stroom Den Haag verwelkomt je graag bij het afsluitende programma van de tentoonstelling Positions: Soft Intimacies. Het programma vindt plaats op vrijdag 5 juli en biedt meeslepende multimedia performances, lezingen en workshops.  

Samen met de deelnemende kunstenaars en sprekers nodigen we het publiek uit om deel te nemen aan dit programma, om samen te delen, te ervaren en te vieren. Geworteld in belichaamde en gemeenschappelijke praktijken, in manieren van voorouderlijk leven, nodigen de diverse presentaties ons uit om mee op reis te gaan door tijd en ruimte.

De tentoonstelling Positions: Soft Intimacies brengt kunstwerken samen op het snijvlak van spiritualiteit, ecologie, cultureel erfgoed en mondelinge geschiedenis. Het nodigt ons uit om na te denken over de politiek en poëtica van herinneren en vergeten. Hoe faciliteert kunst de verkenning van concepten met betrekking tot geheugen en het creëren van een gevoel van plaats? Tijdens New Suns komen we samen om dieper in te gaan op artistieke en institutionele praktijken die de transformerende kracht van geheugen, voorouderlijke kennis en archieven benadrukken te midden van snel veranderende landschappen.

PROGRAMMA

16.30  hrs      - Welkomstwoord
16.30 - 17.30 - Rondetafelgesprek met Margriet Schavemaker, Imara Limon en Ricardo Burgzorg. Moderator is Alexandra Landré
17.30 - 17.50 - Performance van Sites of Memory
17.50 - 18.30 - Pauze 
18.30 - 19.20 - Workshop van Weaving Realities
19.20 - 19.30 - Pauze
19.30 - 20.00 - Performance van Nash Caldera
20.00 - 20.30 - Borrel

Gedurende het gehele event: workshop Farah Rahman

Toegankelijkheid 
Dit evenement vindt plaats in de entree- en in de tentoonstellingsruimte van Stroom, die toegankelijk zijn met een rolstoel. We hebben ook een rolstoeltoegankelijk toilet die bereikbaar is met de lift. Als u wilt informeren naar kinderopvang faciliteiten, of als u andere toegangsbehoeften hebt waarbij we u kunnen helpen, stuur dan een e-mail naar reserveren@stroom.nl

Ontwerp: Mary Ponomareva