Zefir7: Type on Tuesday

Dinsdag 13 februari 2024, 20.00 uur
(deuren openen om 19:30 uur)
Locatie: Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag
Toegang: gratis (BNO leden krijgen een gratis drankje)
>> Join facebook event
>> Instagram: @zefirzeven

Zefir7 is het maandelijks ontwerperscaf√© i.s.m. BNO. In deze editie van Type on Tuesday vieren we het werk van Jan Middendorp, met presentaties van Chris Reinewald, Huug Schipper en Peter Verheul. 

Op 7 december 2023 overleed Jan Middendorp. Hij was een buitengewoon veelzijdig mens: theatermaker, muzikant, schrijver, ontwerper en samensteller van een aantal onvermijdelijke boeken over het vak grafisch ontwerpen en over letters. Met Ha, daar gaat er een van mij legde hij in 2002 het Haagse ontwerp landschap tussen 1945 en 2000 bloot. Zijn magnus opus is Dutch Type, een kloeke stoeptegel met daarin alles van enige betekenis op het gebied van letterontwerp in Nederland. Daarna stelde hij een standaardwerk voor studenten samen: de vorm van tekst.

Ver daarvoor produceerde hij het tijdschrift Druk voor Fontshop. Om even enkele in het oog lopende zaken te noemen. Maar nu is hij er niet meer. In zijn woonplaats Berlijn is onlangs een afscheidsbijeenkomst geweest. Naast Italiaan, Belg en Duitser was Jan ook Nederlander: van geboorte en door zijn werk over Nederlandse ontwerpzaken. Zefir7, het ontwerperscafé waarvoor hij verschillende voordrachten gaf, wil het leven en werk van Jan vieren met vakgenoten en vrienden.