De stad terug aan de bewoners: Couperusduin

De stad terug aan de bewoners

Dinsdag 16 maart 2010, 17:30 uur
Locatie: Couperusduin - verzamelen bij de parkeerplaats aan de Timorstraat, Den Haag (zijstraat van de Burgermeester Patijnlaan
)
Organisatie: HaAC  i.s.m. Stroom Den Haag
Reserveren via HaAc: info@haac.net

Couperusduin is ontworpen door Sjoerd Schamhart (1919-2007) i.s.m. Hans van Beek van Atelier PRO en dankt haar naam aan schrijver-dichter Louis Couperus die in de levendige en artistieke Archipelbuurt woonde. Grenzend aan het Vredespaleis, in het groen verscholen, wordt Couperusduin nog altijd gezien als een tijdloos voorbeeld van wooncomfort. Dit tot de verbeelding sprekende complex, werd na de afbraak van de Alexanderkazerne op dit unieke duinterrein gerealiseerd.

Sjoerd Schamhart had bij de totstandkoming van zijn werken de volgende filosofie: 'Ik bouw niet voor de modale bewoner. Ik bouw voor mensen en ieder mens is anders. Door het kiezen van de juiste aanknopingspunten bij de afzonderlijke situaties, is het mogelijk tot specifieke woonvormen te komen.' Bij de realisatie is uitgegaan van zes typen basis appartementen maar feitelijk is geen enkel appartement gelijk.
Website Couperusduin

Hans van Beek is gevraagd een lezing op locatie te houden in het kader van de tentoonstelling Up to You bij Stroom Den Haag.

Programma:
17.30 uur: Verzamelen bij de parkeerplaats aan de Timorstraat, Den Haag (zijstraat van de Burgermeester Patijnlaan)
18.00 uur: Lezing van Hans van Beek aan de hand van de originele presentatiepanelen in de wasserette/bewonersruimte
18.30 uur: Rondgang in Couperusduin, bezoek van een woning.

Meer informatie op website HaAC

Couperusduin