Rondleiding door Ester van de Wiel

door de tentoonstelling Up to You

zondag 14 februari 2010, 15 uur
Locatie: Hogewal 1-9
Reserveren niet nodig.
Toegang gratis.

Ester van de Wiel (ontwerper publieke ruimte) geeft een rondleiding door de tentoonstelling 'Up to You' met werk van Yona Friedman, Thomas Lommée en Navid Nuur).
Meer informatie over 'Up to You': klik hier.

Ester van de Wiel onderzoekt, ontwerpt en test de publieke ruimte in samenwerking met zowel professionals als amateurs die een raakvlak hebben met de publieke ruimte (architecten, landschappers, boeren, verzamelaars, kunstenaars en ecologen). De schaal van de projecten varieert van klein tot groot (van publieke jurk tot masterplan), het karakter van onderzoek tot realisatie (van boek tot object).

Als curator initieerde ze in de zomer van 2008 de Sunday Adventure Club, een tijdelijke club van urban pioneers die gebruik maakt van pauzeplekken: braakliggende landjes, doodlopende straten en ongebruikte hoeken van pleinen. Urban pioneers nemen op eigen initiatief deze plekken tijdelijk in gebruik en creëren plekken die, John Cage citerend: ‘work so well that we can run wild in them'. Sinds 1999 geeft Ester van de Wiel les aan de afdeling Man and Public Space aan de Design Academy Eindhoven, waar ze zelf ook heeft gestudeerd.

Aan de tentoonstelling 'Up to You' is op 11 februari de maquette 'Space Chain' van Yona Friedman toegevoegd uit de persoonlijke collectie van architect Mels Crouwel, die sprak bij de opening van 'Up to You'.

Thomas Lommée, OpenStructures
foto: Rob Kollaard
Yona Friedman, 'Space Chain', 1959
foto: Stroom Den Haag (collectie: Mels Crouwel)
overzichtsfoto 'Up to You' (werk van Thomas Lommée)
foto: Rob Kollaard