Informatiebijeenkomst bedrijfsvoering kunstenaarsinitiatieven

Dinsdag 15 november 2016, 14-17 uur
Locatie: Stroom Den Haag, Hogewal 1-9, Den Haag
Deelname: op uitnodiging


Den Haag kent steeds meer kunstenaarsinitiatieven, presentatie-instellingen en project­ruimtes op het gebied van de beeldende kunst. Dat is een zeer positieve ontwikkeling, waar Stroom Den Haag aan bijdraagt door middel van de subsidies en stimulerende activiteiten van het Voorwaardenscheppend Beleid.
 
Bij het runnen van zo'n organisatie komen echter niet alleen kunst-inhoudelijke aspecten kijken. Het is ook noodzakelijk na te denken over aspecten van bedrijfsvoering.  Denk daarbij aan het opzetten van een financiële administratie, het opstellen van subsidie­verantwoordingen, het (al dan niet) verrekenen van de BTW,  maar ook aan zaken als bedrijfshulpverlening, bestuursaansprakelijkheid en regelgeving op het gebied van ingehuurde krachten.
 
We hebben geïnventariseerd of er bij kunstenaarsinitiatieven behoefte is aan informatie over dergelijke onderwerpen. Die behoefte bleek inderdaad te bestaan. Stroom organiseert daarom op 15 november een bijeenkomst, waarbij we ingaan op zakelijke aspecten waar je als professionele kunstinstelling mee te maken hebt.
 
In korte lezingen geven vier sprekers adviezen op het gebied van administratievoering, BTW-regels, inhuur, modelcontracten, aansprakelijkheid en veiligheid. Ook het traject begroting-budgetbewaking-subsidieverantwoording zal aan bod komen.
 
PROGRAMMA
 
13:45 uur: Inloop

14:00 uur: Deel 1
- Financiële administratie: Hans Schamlé (directeur van de Amsterdamse presentatie-instelling If I Can't Dance, I Don't Want To Be Part Of Your Revolution)
- Modelovereenkomsten: Peter van den Bunder (bestuurder bij FNV Kiem)

15:00 uur: vragen en pauze

15:30 uur: Deel 2
- Bestuursaansprakelijkheid: Sander Schreve (partner en adviseur bij Lancyr Hoogenraad Verzekeringen & Financieel Advies)
- Veiligheid bezoekers en medewerkers: Victor van der Valk (directeur van Discare B.V.)

16:30 uur: vragen, nagesprek, afsluiting