Death by Landscape

Maandag 17 april 2023, 17:00-18:30 uur
Locatie: Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag
Toegang: gratis
Graag reserveren via Eventbrite
Elvia Wilk zal via Zoom vanuit New York deelnemen. De moderator van de Q&A is Alice Bucknell

Schrijver Elvia Wilk, presenteert haar boek Death by Landscape. Dit evenement wordt  georganiseerd in samenwerking met Alice Bucknell en het Berlage Institute for Architecture and Urban Design aan TU Delft. Onderdeel van het publieksprogramma van Positions: Elsewheres.

Elvia Wilk's nieuwste boek, Death by Landscape, is een verzameling essays over de verhalen die kunnen helpen om ons menselijk perspectief op de aarde te herzien. Het boek begint als een verkenning van de rol van hedendaagse fictie en mondt uit in een diepgaande overpeinzing over het schrijfproces zelf. Ze onderzoekt verhalen uit alle tijden en in alle genres om zo de tweedeling tussen dystopie en utopie, werkelijkheid en verbeelding, onszelf en de wereld te doorbreken.

Elvia Wilk is een schrijver uit New York. Haar debuutroman Oval stond op de longlist voor de Center for Fiction First Novel prijs en werd in de New Yorker beschreven als "a finely observed dystopian mirror" over de toekomst van Berlijn. Ze schrijft voor publicaties als The New York Review of Books, The Nation, The Atlantic, Granta, n+1, Bookforum, Artforum en Frieze, en is redacteur bij e-flux journal.

Dit evenement maakt deel uit van de tentoonstelling Positions: Elsewheres (te zien t/m 2 juli), waarin werk wordt gepresenteerd van Haagse kunstenaars die zich bezighouden met versnipperde plekken, landschappen en gebieden buiten de tentoonstellingsruimte.

Deze lezing is gratis en voor iedereen toegankelijk. We vragen je wel om vooraf te reserveren via Eventbrite.

Publiek Programma 'Positions: Elsewheres'
foto: design: Mary Ponomareva
'Death by Landscape' van Elvia Wilk
Elvia Wilk
Publiek Programma 'Positions: Elsewheres'
foto: design: Mary Ponomareva