PITCH! Marc Prins, Marleen Sleeuwits, Jan Körbes en Denis Oudendijk

woensdag 18 maart 2009, 20 uur
Locatie: Hogewal 1-9
Gespreksleider: Jord den Hollander


Een PITCH!-avond op het grensvlak van kunst, architectuur en design, met aandacht voor de stedelijke ruimtes en nieuwe onverwachte toepassingen van bekende materialen. Met presentaties van en gesprekken met architect Marc Prins, fotograaf Marleen Sleeuwits en afvalarchitecten Jan Körbes en Denis Oudendijk.

Marc Prins richtte in 2001 Studio Seven op na het winnen van de publieksprijs voor het StadsKantoorRotterdam; de ideeënprijsvraag voor het Stadhuis in Rotterdam. Hiervoor was hij werkzaam bij onder meer Mecanoo en UNStudio. Studio Seven ontwerpt veel voor de particuliere woningmarkt en bouwde woningen op IJburg en in Nieuw Leyden. Het bureau speelt in op trends als zorgwonen, vernieuwing van de wederopbouwwijken, consumentgericht bouwen en particulieropdrachtgeverschap.
Studio Seven

De foto's van Marleen Sleeuwits concentreren zich op stedelijke ruimtes, zowel interieur als exterieur. Met een combinatie van extreme scherpte, detaillering en weglaten zoekt ze naar de perfecte spanning tussen beklemming en magische schoonheid.
Marleen Sleeuwits

Stoelen van afvalbakken, lichtobjecten van watertanks, banken van autobanden; het zijn slechts een paar voorbeelden van projecten van Jan Körbes en Denis Oudendijk (Refunc). Afvalarchitecten noemen ze zich. Ze werken met dat wat voor handen is en creëren daarmee nieuwe producten. In de eigenheid en de specifieke context van het gevonden afval vinden ze de aanleiding voor het nieuwe gebruik. Een vorm van duurzame recycling die ook tot doel heeft om plekken in de openbare ruimte een nieuwe functie te geven, te verpersoonlijken en ruimtelijk zichtbaar te maken.
Refunc

Archief PITCH presentaties

PITCH! wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van het Stimuleringsfonds voor Architectuur en Haag Wonen Kristal.

Interior no. 8, 2007
foto: Marleen Sleeuwits
Ontwerp no. 5, 2003
foto: Marleen Sleeuwits
Studio 7, bouwproces Nieuw Leyden
Refunc, Bin Bikes, Durban, Zuid Afrika, 2008