Lezing Sam Durant + Pieter Spierenburg ihkv Studium Generale Programma KABK

Maandag 21 oktober 15 uur
Locatie: Auditorium KABK, Prinsessengracht 4, Den Haag
Entree: gratis
Reserveren niet nodig
Voertaal: Engels

www.kabk.nl

Ter gelegenheid van de opening van zijn kunstwerk Scaffold in Den Haag (op zondag 20 oktober) geeft de Amerikaanse kunstenaar Sam Durant - samen met de criminoloog Pieter Spierenburg - een lezing bij de KABK (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag), ihkv Studium Generale Programma.

The opposite of love is not hate, but indifference. Indifference creates evil. Hatred is evil itself. Indifference is what allows evil to be strong, what gives it power.
- Elie Wiesel

De website van Sam Durant begint met deze quote over kwaad en onverschilligheid. Thema's die als ijzeren kabel door het werk van deze Amerikaanse kunstenaar zijn geweven. Sam Durant is een beroepsdemonstrant, spin doctor, campagneleider en spreekt namens jong en oud, zwart en blank, man en vrouw. In het kader van zijn werk Scaffold zal Sam Durant zal vertellen over de betekenis van de galg, zijn werk en zijn visie op gevangenschap, eendracht en dood.

Deze lezing is tevens in het kader van de manifestatie See You in The Hague, een veelzijdige vertelling over de ambitie en werkelijkheid van Den Haag als Internationale Stad van Vrede en Recht.

www.samdurant.net

Sam Durant, 'Scaffold', Den Haag, 2013
foto: Vincent de Boer (Stroom Den Haag)
Poster KABK
Poster: opening Sam Durant 'Scaffold'
foto: © Sam Durant (graphic design: Autobahn)