PITCH! SuperNova Studios en CHNL architecten

Woensdag 12 december 2007, 20 uur
Locatie: Hogewal 1-9

Stroom Den Haag vervolgt haar serie PITCH!-avonden met presentaties van SuperNova Studios en CHNL architecten. Beide architectenbureaus tonen hun visies en ambities aan de hand van enkele aansprekende projecten, waarin ze blijk geven van een verfrissend kritische houding ten opzichte van het eigen vakgebied en het Haagse architectuurklimaat. Strijdvaardig leggen zij deze avond het publiek ook een aantal uitdagende stellingen voor waaronder 'Jonge architectenbureaus zijn te riskant voor de bouwsector' en 'De gemeente Den Haag moet een wildcard instellen voor jonge architectenbureaus'.

SuperNova Studios bestaat anderhalf jaar als architectenpraktijk en is sinds januari dit jaar gevestigd in Den Haag. Het bureau wordt geleid door Jelk Kruk en Job Beerthuizen. Terwijl zij de eerste bouwervaring opdoen, komen zij tot een eigen definitie van hun rol als architect. Hierbij richten zij zich op de vragen achter de bouwopgave om zo uiteindelijk tot betere plannen te komen. Daarom wordt SuperNova Studios vaak gevraagd om al in de initiatieffase van een project mee te denken. Thema's lopen uiteen van duurzaamheid tot collectief opdrachtgeverschap en de ontwikkeling van de zorgvraag. Het bureau werkt momenteel o.a. aan een visie op zorg aan de hand van een fictieve stad in het IJsselmeer in 2025 en aan een toekomstverkenning voor de gemeente Delft. Met een frisse onderzoekende blik wil SuperNova Studios een partner zijn voor partijen die op zoek zijn naar oplossingen die zij niet kunnen vinden in het bestaande aanbod.

CHNL architecten is opgericht door Christof Fankhauser (CH)en Ivo Verboon (NL). Met de oorsprong in Zwitserland en Nederland tracht het bureau een architectuur te bedrijven waarin kwaliteit en diversiteit bovenaan staan. Twee jaar na de oprichting is het bureau werkzaam in woning-, utiliteits- en stedenbouw. Hiernaast begeleidt het verschillende renovatie- en restauratieprojecten. De combinatie van hedendaagse opleidingen en ruime ervaring in zowel moderne als traditionele architectuur, biedt het bureau een grote ontwerpvrijheid. Het bureau is o.a. betrokken bij de bouw van een appartementencomplex in Nootdorp, het wooneiland 'De Juliahof' in Wateringen, cultureel centrum Land- en Zeezicht in Kamperland en het nieuwe textielmuseum in Leiden.

Na de presentaties gaan de sprekers, onder leiding van architect en filmmaker Jord den Hollander, met elkaar en het publiek in discussie over hun werk, visies en een aantal stellingen.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiƫle ondersteuning van het Stimuleringsfonds voor Architectuur en Haag Wonen Kristal.

Archief PITCH presentaties

PITCH! SuperNova Studios en CHNL architecten
foto: Stroom Den Haag
PITCH! SuperNova Studios en CHNL architecten
foto: Stroom Den Haag
SuperNova Studios
SuperNova Studios
CHNL architecten
CHNL architecten