ADHD XVII: Beyond de broedplaats

Over de toekomst van de broedplaats en de rol van beleid

Woensdag 23 april 2014, 20 uur
Locatie: Stroom den Haag, Hogewal 1-9, Den Haag
Gesprek/discussie o.l.v. Ruben Maes
Reserveren: info@stroom.nl of via het reserveringsforumulier onderaan deze pagina


Het Haagse broedplaatsenbeleid staat aan de vooravond van een herijking. Er ligt een evaluatie van het beleid van de afgelopen acht jaar met conclusies en aanbevelingen. Maar wat is eigenlijk een succesvolle broedplaats en wie of wat draagt daar aan bij? En hoe draagt dat succes bij aan de stad? ADHD buigt zich met kunstenaars, ontwerpers,  vastgoedeigenaren, gebouwregisseurs en beleidsmakers over de factoren van succes en wat je daaruit kunt leren voor toekomstig beleid en de ontwikkeling van de stad.

Na een stand van zaken op het gebied van het Haagse broedplaatsenbeleid door Stef Katwijk, Dienst OCW, sector Cultuur, zal een aantal gasten de broedplaats van de toekomst schetsen: Arna Notten, relatiemanager kunst en cultuur bij de Triodosbank; Fieke Meindertsma, directeur van Conceptors; Harmen Zijp van Broedplaats De War in Amersfoort en Hans Karssenberg, partner bij Stipo, team voor stedelijke ontwikkeling.

Voorafgaand aan ADHD vindt van 18:00 - 19:30 een informatiebijeenkomst plaats voor Haagse kunstenaars over het gemeentelijk atelier-en broedplaatsenbeleid. Hierbij zullen onder meer Mariska Eikenaar (Centrale Vastgoed Organisatie) en Stef Katwijk (Dienst OCW, sector Cultuur) van de gemeente Den Haag een toelichting geven en zijn er presentaties over de ateliercomplexen De Besturing en Maakhaven. Vanaf 17:15 is er inloop met soep.

ADHD (Actueel Den Haag Debat) is een gezamenlijk initiatief van BNA Kring Haaglanden, Haags Architectuur Café, Het Nutshuis en Stroom Den Haag. Alert, levendig en actief worden de laatste ontwikkelingen in de Haagse stedenbouw en architectuur bespreekbaar gemaakt.

Stroom's ADHD Archief
Overzicht alle ADHD avonden op de Stroom website.

De ADHD-avonden worden financieel mogelijk gemaakt door:
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, BNA Kring Haaglanden, Haags Architectuur Café, Het Nutshuis en Stroom Den Haag.