Haagse Havens: slotpresentatie

Zaterdag 13 oktober 2012, 12-19 uur
Locatie: Skatepark Sweatshop, Binckhorstlaan 271, Den Haag
(routebeschrijving)
Toegang is gratis
Boottour (VOL), fietstour en eindpresentatie
Programma en reserveren zie hieronder


Ontdek Haagse Havens laat je in een dag de onvermoede mogelijkheden zien. Twee boottours varen langs diverse initiatieven aan het water. Aansluitend aan de boottours fietsen we in drie groepen door de Binckhorst langs hét pretpark voor de auto Autonië bij Ben Spoelstra & Hans Venhuizen, het Case Study House voor avontuurlijke ondernemers en bewoners bij Toon Breumelhof & E19 architecten en een nieuw programma voor de openbare ruimte in de Hybride Kiosk van Denis Oudendijk & Sabrina Lindemann op het terrein van Image Building. We eindigen bij de Skatehal Sweatshop voor soep en brood van de Haagse Hapjes, de presentaties van geluiden en het DNA van de Binckhorst door studenten KABK/Sonologie en R-MIT/TU Delft en nieuwe visies op stedenbouw van Erik Pasveer (hoofd stedenbouw, gemeente Den Haag) en Andreas Lang (kunstenaar, Public Works (GB)) die Haagse Havens als visiting critic bezocht.
 
Andreas Lang werkt in Hackney Wick (Londen) het gebied dat grenst aan de Olympische Spelen-site. Het gebied is vergelijkbaar met de Binckhorst en wordt gedomineerd door (auto)industrie en bedrijven waartussen zich langzaamaan meer bewoners, culturele initiatieven en andersoortige ondernemers vestigen.  Met zijn kunst en architectuurpraktijk Public Works initieert Andreas Lang projecten die de publieke ruimte van het gebied activeren door middel van participatie van en samenwerking met ‘inwoners'. De relatie tussen het informele en formele gebruik van het gebied loopt als een rode draad door hun praktijk. www.publicworksgroup.net

PROGRAMMA

Reserveren: U kunt per onderdeel instappen in het programma (zie hieronder), geef bij de reservering aan of u voor een onderdeel of voor de hele middag wilt reserveren! Ook voor de andere onderdelen is aanmelden verplicht: telefonisch via 070-3658985, via info@stroom.nl of via het reserveringsformulier onderaan deze pagina. Geef (in het opmerkingenveld) aan voor welk(e) onderdeel (of onderdelen) u wilt reserveren.

Boottour door Haagse Havens
DE BOOTTOURS ZIJN ALLEBEI VOL!
Stedenbouwkundige Loes Verhaart zal laten zien dat het water een veel nadrukkelijker rol zou kunnen spelen bij de inrichting van het gebied.
Boottour groep 1: 12.00 - 13.15 uur
Boottour groep 2: 13.30- 14.45 uur

Verzamelen bij Sweatshop, Binckhorstlaan 271, Den Haag

Fietstour
14.45 uur: verzamelen voor fietstour bij Sweatshop, Binckhorstlaan 271, Den Haag
15.00 - 17.00 uur: op de fiets in groepen langs locaties.
Geen maximum aan deelnemers, wel reserveren svp (toelichting zie hierboven).

Feestelijk slotprogramma
17.30 - 18.30 uur: Feestelijk slotprogramma in de Sweatshop, Binckhorstlaan 271, Den Haag
Naast presentaties door hoofd stedenbouw Erik Pasveer en kunstenaar Andreas Lang (GB), zal de onzichtbare Binckhorst in kaarten en geluiden ontvouwd worden.
18.30 uur: Soep en brood

Haagse Havens (november 2011 - november 2012) presenteert de stad als laboratorium voor het onderzoeken, uitvinden, ontwikkelen en testen van een nieuwe manier van stad maken: met minder middelen, vanuit de bestaande stad en met nieuwe initiatiefnemers en partners.

Op initiatief van Stroom Den Haag en de afdeling stedenbouw en planologie van de gemeente, en i.s.m. Sabrina Lindemann (Mobiel Projectbureau OpTrek) en ®MIT van TU Delft, is een programma samengesteld van praktijkexperiment, onderzoek en reflectie dat zich richt op het gebied Binckhorst, Laakhaven. Bij het programma is een grote groep ontwerpers, kunstenaars, ondernemers, ambtenaren, onderzoekers en bewoners betrokken. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

De tours en presentaties van zaterdag 13 oktober maken deel uit van het I'M BINCK FESTIVAL; een uniek, bottom-up initiatief met als doel de bestaande waarde die de Binckhorst nu al heeft te benutten en te laten zien.

Thor Heyerdahl Trophee, 2012
foto: © Time/Bank, Bianca Perreira Passaro
poster design: studenten KABK