Ondertussen: Van Links naar Rechts

9 juni t/m 18 juli 2007
Locatie: Hogewal 1-9

De voormalige receptieruimte van Stroom heeft na een recente verbouwing een spilpositie ingenomen. Hij is weliswaar bescheiden van formaat, maar heeft nu een belangrijke presentatiefunctie. Zowel fysiek, als programmatisch vormt de ruimte een schakel tussen het kunstbeleid en het kunstenaarsbeleid van Stroom. Het programma dat hier plaatsvindt noemen we Ondertussen.

Archief Ondertussen presentaties

Het videoproject ‘Van Links naar Rechts' is geïnitieerd door beeldend kunstenaar Pietertje van Splunter. Op uitnodiging van Galleri 54 uit Göteborg (Zweden) verzorgde zij een tentoonstelling voor hun zojuist verbouwde expositieruimte. Daartoe nodigde zij 17 Haagse kunstenaars uit om voor de gelegenheid een videowerk te maken. Als voorwaarde gold dat het beeld van links naar rechts beweegt. De film kon verder naar eigen inzicht worden uitgewerkt; er waren geen restricties voor de duur van de film, het onderwerp of de gekozen techniek. Samen vormen de 17 videowerken een grote installatie. Deze werd in april 2007 getoond in de etalage van het initiatief Galleri 54 en was 24 uur per dag te zien.

Van Links naar Rechts toont werk van de volgende kunstenaars:
Marlies Adriaanse, Rachel Bacon, Bei Ning, Harold de Bree, Marc Claeijs, José den Hartog, Martijn Koolstra, Erik-Jan Ligtvoet, Marjolijn van der Meij & Arianne Olthaar, Jessy Rahman, Zeger Reyers, Pierre Sondeijker, Pietertje van Splunter, Oscar Stegehuis, Elizabeth de Vaal, Thom Vink, Nies Vooijs

De presentatie van het project in Göteborg kwam mede tot stand met financiële steun vanuit de SPOT-subsidie voor groepstentoonstellingen.

Ondertussen toont op reguliere basis presentaties naar aanleiding van subsidieverzoeken die zijn ingediend in het kader van de PRO- en SPOT-subsidieregeling van Stroom. De presentaties zijn bedoeld om de ideeënrijkdom van de aanvragen en de diversiteit van het subsidiestelsel te tonen. Het kan gaan om een (tussentijdse) rapportage van een onderzoek of project, een studiereis of bijvoorbeeld een netwerkpresentatie. De inrichting is in handen van de aanvrager zelf.

'Van Links naar Rechts' bij Stroom Den Haag
foto: Stroom Den Haag