OpZicht: Kosta Tonev

'Impersonate'

7 september t/m 14 oktober 2013
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Open: maandag t/m vrijdag, 11-17 uur; zaterdag en zondag, 12-17 uur


OpZicht is een presentatieplek voor nieuw ingeschreven Haagse kunstenaars in de entreeruimte van Stroom Den Haag. Het wandmeubel dient als podium en platform waarop de kunstenaar zijn of haar werk, passie en interesse kan delen met de bezoeker. Iedere presentatie duurt ongeveer 6 weken.
Archief OpZicht presentaties 2013-heden

Tekst van Kosta Tonev zelf:

Impersonate is een presentatie van een site-specific project van Kosta Tonev. Gedurende de periode van een aantal weken heeft de kunstenaar een uitgebreide databank aangelegd met de namen van alle mensen die binnen een straal van 100 meter van Stroom Den Haag wonen. Per ongeluk of juist expres, is één van de namen van de lijst verwijderd. Alle andere namen zijn aangebracht in de entreeruimte van Stroom en zijn zo te zien voor alle bezoekers.

Kosta Tonev (1980, Bulgarije) behaalde zijn BA aan de National Academy of Arts in Sofia. Na een MFA aan de Academy of Fine Arts in Wenen heeft hij zich toegelegd op de ontwikkeling van interdisciplinaire praktijk vanuit een conceptuele benadering. Een recente solotentoonstelling van Tonev is The Heavenly Bodies, Once Thrown Into a Certain Definite Motion, Always Repeat bij GEMAK in Den Haag. Daarnaast heeft hij deelgenomen aan de 5th Biennial of Young Artists in Boekarest, Roemenië; Contemporary Icons bij de Webster University in St. Louis, VS; Me & I. Self-portraits from the Collection in het Museum der Moderne Salzburg in Salzburg, Oostenrijk; Why Duchamp? in het Museum for Contemporary Art in Sofia, Bulgarije; ArteCittà bij de Cittadellarte - Fondazione Pistoletto in Biella, Italië; Central Europe Revisited III in Esterházy Palace in Eisenstadt, Oostenrijk. Tevens was hij in 2013 de curator van de tentoonstelling It's About Time van de e-flux Time/Bank in Den Haag.

www.kostatonev.com

Kosta Tonev, 'Impersonate', 2013
foto: Kosta Tonev
Kosta Tonev, 'Impersonate', 2013
foto: Gerrit Schreurs, courtesy Stroom Den Haag
Kosta Tonev, 'Impersonate', 2013
foto: Kosta Tonev
Kosta Tonev, 'Impersonate', 2013
foto: Kosta Tonev
Kosta Tonev, 'Impersonate', 2013
foto: Kosta Tonev
Kosta Tonev, 'Impersonate'
foto: courtesy the artist
Kosta Tonev, poster 'Impersonate'
foto: courtesy the artist