Ondertussen: Thomas van Linge

16 mei t/m 28 juni 2015
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Open: maandag t/m vrijdag: 11-17 uur; zaterdag en zondag: 12-17 uur

Gesloten: 24 en 25 mei (Pinksteren)

Het werk van Thomas van Linge manifesteert zich vooral op het ruimtelijk vlak -  in de vorm van objecten en installaties - maar is in essentie niet gebonden aan een specifiek medium. Hij werkt graag met industriĆ«le materialen zoals staal, beton, plastics en polyurethanen die hij benadert en toepast met gevoel voor ambachtschap. Het werk bevat allerlei verwijzingen naar de natuur, de wetenschap, de cultuur en andere domeinen. Van Linge ziet de grenzen tussen deze gebieden meer en meer vervagen. Zijn werk geeft daar uitdrukking aan en biedt ons nieuwe aanknopingspunten om ons te verhouden tot de wereld om ons heen.

In 2014 kreeg Thomas van Linge een Invest subsidie toegekend voor zijn plan om gedurende een intensieve periode experimenteel en verdiepend materiaalonderzoek te doen. Hij had daarbij in het vooruitzicht een solotentoonstelling in Galerie Rianne Groen te Rotterdam en een residency bij Sundaymorning@EKWC te Den Bosch, die beide in 2014 plaatsvonden.

In de Ondertussen presentatie toont Thomas van Linge een aantal recente materiaal- en vormexperimenten die een aanzet kunnen zijn voor nieuw werk.

LINKS
www.thomasvanlinge.com
www.riannegroen.com
sundaymorning.ekwc.nl

Ondertussen
Ondertussen vormt zowel fysiek als programmatisch een schakel tussen het kunstbeleid en het kunstenaarsbeleid van Stroom. De ruimte en het programma dat hier plaatsvindt noemen we Ondertussen. Ondertussen toont op reguliere basis presentaties naar aanleiding van subsidieverzoeken die zijn ingediend in het kader van de PRO- en SPOT- subsidieregeling van Stroom. De presentaties zijn bedoeld om de ideeƫnrijkdom in de aanvragen en de diversiteit van het subsidiestelsel te tonen. Het kan gaan om een (tussentijdse) rapportage van een onderzoek of project, een studiereis of bijvoorbeeld een netwerkpresentatie. De inrichting is in handen van de aanvrager.

Archief Ondertussen presentaties

Thomas van Linge, zonder titel
Ondertussen presentatie Thomas van Linge
Ondertussen presentatie Thomas van Linge
Thomas van Linge, zonder titel
Thomas van LInge, exhibition overview 'OUTSIDE/IN', Galerie Rianne Groen, 2014
foto: courtesy Galerie Rianne Groen and the artist
Thomas van LInge, exhibition overview 'OUTSIDE/IN', Galerie Rianne Groen, 2014
foto: courtesy Galerie Rianne Groen and the artist