OpZicht: Lennarts & de Bruijn

4 mei t/m 20 juni 2016
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Open: maandag t/m vrijdag, 11-17 uur; zaterdag en zondag, 12-17 uur
Gesloten: 1e en 2e Pinksterdag (15 en 16 mei)

OpZicht is een presentatieplek voor nieuw ingeschreven Haagse kunstenaars in de entreeruimte van Stroom Den Haag. Het wandmeubel dient als podium en platform waarop de kunstenaar zijn of haar werk, passie en interesse kan delen met de bezoeker. Iedere presentatie duurt ongeveer 7 weken.
Archief OpZicht presentaties 2013-heden

Max Lennarts (Bergen op Zoom, 1988) en Menno de Bruijn (Amersfoort, 1992) studeerden af in 2015 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Samen vormen zij ontwerpstudio Lennarts & de Bruijn. Naast het werk in opdracht - voornamelijk in de culturele sector - zijn ze bezig met eigen werk waarbij ze veelal reageren op maatschappelijke thema's en gedrag. Lennarts studeerde af met het project I Have a Purpose over de steeds meer narcistisch wordende mens. De Bruijn maakte met Money, Politics and Bananas een project over "alles behalve voetbal"; voetbal als spiegel van de maatschappij.

Pro or Anti is een reactie op de groeiende irritatie van Lennarts & de Bruijn (en met hen waarschijnlijk vele anderen) dat je over thema's als verkiezingen, de vluchtelingencrisis, aanslagen en de Zwarte Pieten-discussie geen genuanceerde mening meer lijkt te kunnen hebben. Ze presenteren bij Stroom een muur vol keuzes bestaande uit uitersten die volledig contextloos zijn. Want wanneer je vandaag de dag een (digitale) krant opent of je Facebook uitpluist, lijkt het soms alsof "deze uitersten" de enige uitingen zijn die overblijven of in elk geval aandacht krijgen. Je stemt Ja of Nee. Je bent Links of Rechts. Je bent Voor of Tegen. Door de bezoeker hierin hun eigen contextloze subjectieve keuze voor te leggen, hopen ze een bepaalde bewustwording te creƫren en voornamelijk een volledig contextloos en zinloos resultaat te krijgen.

LINKS
www.lennartsendebruijn.com
www.maxlennarts.com
www.mennodebruijn.com

OpZicht: Lennarts & de Bruijn, 2016
foto: Myung Feyen, courtesy Stroom Den Haag
OpZicht: Lennarts & de Bruijn, 2016
foto: Myung Feyen, courtesy Stroom Den Haag
OpZicht: Lennarts & de Bruijn, 2016
foto: Myung Feyen, courtesy Stroom Den Haag