Ondertussen: Topp & Dubio

De première van een kunstenaarsboek

De Lancering van het boek 'All your favourite projects' op 14 oktober 2011 bij Gemak.

29 oktober 2011 t/m 8 januari 2012
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag

Open: maandag t/m vrijdag: 11-17 uur; zaterdag en zondag: 12-17 uur

Met het boek 'All your favourite projects', doen de kunstenaars Topp & Dubio visueel verslag van projecten die zij samen met anderen onder de noemer ‘Art & Tennis Club of Kaliningrad' sinds 2007 in Den Haag en Kaliningrad (Rusland) hebben gerealiseerd. De publicatie is een poging om een serie tijdelijke kunstprojecten waarin het moment en de interactie met publiek een belangrijke rol spelen, in boekvorm vast te leggen en vorm te geven.

Voor de officiële lancering van het boek hebben de kunstenaars een nieuw moment gecreëerd waarin het aanwezige publiek zowel ooggetuige als deelnemer is. Door het boek met behulp van een kanon van bordkarton de wereld in te schieten, werd het boek als medium en object aan de orde gesteld. Het is voor zover bekend de eerste keer dat een boeklancering zo letterlijk werd vormgegeven en uitgevoerd. Het aanwezige publiek werd aangespoord om het moment van lancering fotografisch vast te leggen en de beelden beschikbaar te stellen voor een foto-installatie. Daarnaast werd kunstenaar Joep Neefjes/ Loodwicks Press Images (die ook een bijdrage leverde aan het boek) uitgenodigd om een subjectieve reportage van de bijeenkomst te maken. De resultaten van deze projecten vormen, samen met de zojuist verschenen publicatie, de basis van deze presentatie.

Voor de publicatie ontvingen Topp & Dubio een PRO-Kunstprojectensubsidie.
www.topp-dubio.nl

Ondertussen
Ondertussen vormt zowel fysiek als programmatisch een schakel tussen het kunstbeleid en het kunstenaarsbeleid van Stroom. De ruimte en het programma dat hier plaatsvindt noemen we Ondertussen. Ondertussen toont op reguliere basis presentaties naar aanleiding van subsidieverzoeken die zijn ingediend in het kader van de PRO- en SPOT-subsidieregeling van Stroom. De presentaties zijn bedoeld om de ideeënrijkdom in de aanvragen en de diversiteit van het subsidiestelsel te tonen. Het kan gaan om een (tussentijdse) rapportage van een onderzoek of project, een studiereis of bijvoorbeeld een netwerkpresentatie. De inrichting is in handen van de aanvrager.

Archief Ondertussen presentaties

Topp & Dubio: de lancering
foto: Joep Neefjes/ Loodwicks Press Images
Topp & Dubio
Topp & Dubio
Topp & Dubio: omslag boek
Topp & Dubio: etalage Athenaeum, Amsterdam
Topp & Dubio: lancering
Topp & Dubio: de lancering
foto: Joep Neefjes/ Loodwicks Press Images
Topp & Dubio: de lancering
foto: Joep Neefjes/ Loodwicks Press Images