Dag van de Architectuur: Dwars door de stad

Zaterdag 27 juni 2009: start 10.00-13.00 uur

Let op!!! Op deze dag vindt in Den Haag ook de Nederlandse Veteranendag plaats. Hierdoor zijn delen van de binnenstad soms minder goed bereikbaar. O.a. 13.10-14.30 uur tijdens het Defile door de binnenstad.

De Dwars door de stad-fietswedstrijd is een variant op de alley cat race (een informele fietskoerierswedstrijd) die opengestelde gebouwen, checkpoints met activiteiten en films en plekken  m.b.t. de geschiedenis van de Haagse mobiliteit met elkaar verbindt.

Download hier de Dwars door de stad folder met alle informatie en plattegrond.

Inschrijving

'Dwars door de stad' kan op eigen gelegenheid en in eigen tempo worden gereden. Om mee te dingen naar de prijzen (o.m. verschillende messengerbags) moet echter op de ochtend van de wedstrijd worden ingeschreven bij Stroom. Dat kan tussen 10.00 en 13.00 uur. Daartoe kan de, ook van te voren verspreide, flyer worden gebruikt waarop naam en mobiel nummer (is tevens startnummer) kunnen worden ingevuld. Deze kaart wordt vervolgens als spoke card tussen de spaken gestoken als teken van deelname.

Om 10.30 uur vindt de officiële start plaats en vertrekt ook een groep van tien geselecteerde deelnemers die ter registratie van hun route met een GPS-tracker zullen worden uitgerust.

Finish en tijdslimiet
Om mee te dingen naar de prijzen moeten de deelnemers voor 15:30 uur finishen in BINK36 (Binckhorstlaan 249) waar ook de jury is ondergebracht. De winnaars van de prijzen worden rond 15.45 uur bekend gemaakt.

Wat heb je nodig?
Fiets, kilometerteller of fietscomputer (Stroom heeft voor noodgevallen een kleine voorraad eenvoudige tellers beschikbaar), zaklantaren (voor bunkerbezoek), klein geld, Dwars door de stad-kaart.

De checkpoints en opengestelde gebouwen zijn ook buiten het wedstrijdverband te bezoeken. De points of interest zijn plekken die alleen (van buiten) te bekijken zijn.

Voor spelregels, klik hier.
Voor checkpoints, klik hier.

Of download de volledige folder, klik hier.

Deelname is gratis en op eigen risico.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

'Dwars door de stad' is samengesteld door Ernie Mellegers (Les Editions Finistères), i.s.m. Stroom Den Haag en komt tot stand met medewerking van Haags Milieucentrum, Haagse Skate Unie, Motoko film & motion design, Peter Kazil, PIP, Shoot Me Film Festival, Stadsridders van de Nieuwe Garde, Stichting Atlantikwallmuseum, Stichting BAZ!, Stichting Biesieklette, Team Unleashed en Totzo!.

Organisatie Dag van de Architectuur Den Haag: Spitz Congres & Event
Programma Dwars door de stad: Ernie Mellegers (Les Editions Finistères) i.s.m. Stroom Den Haag
Productie 'Dwars door de stad': Fleur van Rijn (Shoot Me Film Festival)
Technische samenstelling films: Motoko film & motion design
Ontwerp programma: Thonik

Wielerwedstrijd 1934, renners beklimmen een duinopgang
foto: afkomstig uit Haags Gemeentearchief