Oproep inschrijving atelierbezoek Natasha Hoare op 29 en 30 september 2015

Op dinsdag 29 en woensdag 30 september 2015 zal Natasha Hoare, Associate Curator bij Witte de With, Center for Contemporary Art in Rotterdam, een aantal atelierbezoeken afleggen bij kunstenaars in Den Haag. Haar interesse gaat uit naar kunstenaars met een focus op "intersections between artistic practice and writing, narrative, independent publishing, histories, ethics, post-colonialism, urbanism, architecture, globalisation, feminism, and conflict, across all mediums".
 
Als u geïnteresseerd bent in een atelierbezoek van Natasha Hoare kunt u dat uiterlijk donderdag 10 september a.s. laten weten via een email bericht aan Natascha Helmer: nhelmer@stroom.nl

Wij vragen u daarbij om uw interesse voor het bezoek te motiveren in het ENGELS. De binnengekomen reacties worden samen met suggesties vanuit Stroom aan Natasha Hoare voorgelegd. Uit de lijst zal zij een keuze maken op basis waarvan het bezoekprogramma zal worden samengesteld. U ontvangt alleen een bericht wanneer u door de curator bent geselecteerd voor een atelierbezoek.

Beknopte biografie Natasha Hoare
Natasha Hoare is Associate Curator bij Witte de With Center for Contemporary Art sinds 2014. Ze heeft een MA in Curating van Chelsea College of Art and Design, Londen, en een BA in Engelse Literatuur van Edinburgh University. Ze heeft gewerkt als assistent curator bij de afdeling beeldende kunst van de 5e Biënnale van Marrakech (2014) en voor On Geometry and Speculation, een parallel project van de 4e Biënnale van Marrakech (2012). Daarvoor was zij Studio Manager voor kunstenaar Mark Wallinger, Special Projects Manager voor kunstenaar Shezad Dawood, en Business Development Manager & Press Officer bij Saatchi Gallery, Londen. Natasha werkt momenteel aan Curating Now, een boek met interviews met internationale curatoren dat gepubliceerd zal worden door Laurence King in 2015 en schrijft regelmatig voor Ibraaz, Elephant Magazine, en Saatchi publicaties.
Witte de With, Center for Contemporary Art is een internationale kunstinstelling met Rotterdam als thuisbasis. Sinds 1990 verkent Witte de With de hedendaagse kunst wereldwijd en reflecteert op sociale en politieke ontwikkelingen door middel van tentoonstellingen, theoretische en educatieve programma's, symposia, live events en publicaties.
http://natashahoare.me
 
Over het atelierbezoekprogramma
Stroom nodigt sinds 2006 regelmatig curatoren, kunstenaars en critici uit binnen- en buitenland uit om atelierbezoeken af te leggen bij Haagse kunstenaars. Het atelierbezoek biedt de kunstenaar de gelegenheid om zich met zijn/ haar werk te presenteren. Het vormt een gelegenheid tot opbouwende kritische reflectie op het werk in een gedachtenwisseling met een gekwalificeerde expert. En in het verlengde hiervan wordt natuurlijk de bekendheid met het werk gestimuleerd. Wanneer u op de mailinglijst geplaatst wil worden voor deze maandelijkse open oproep kunt u dit laten weten in een e-mail naar het volgend mailadres: nhelmer@stroom.nl
 
Verwacht atelierbezoek in oktober 2015
Jessica Vaughn, programma coördinator bij Studio Voltaire, London. Voor informatie: www.studiovoltaire.org