Oproep inschrijving atelierbezoek Christian Bretton-Meyer en Morten Steen Hebsgaard van A Kassen op 19 en donderdag 20 november 2014

Stroom nodigt sinds 2006 regelmatig curatoren, kunstenaars en critici uit binnen- en buitenland uit om atelierbezoeken af te leggen bij Haagse kunstenaars. Het atelierbezoek biedt de kunstenaar de gelegenheid om zich met zijn/haar werk te presenteren. Het vormt een gelegenheid tot opbouwende kritische reflectie op het werk in een gedachtenwisseling met een gekwalificeerde expert. En in het verlengde hiervan wordt natuurlijk de bekendheid met het werk gestimuleerd.

Op woensdag 19 en donderdag 20 november 2014 zullen Christian Bretton-Meyer en Morten Steen Hebsgaard, 2 van de in totaal 4 kunstenaars van het van het Deense initiatief A Kassen uit Kopenhagen een aantal atelierbezoeken afleggen bij kunstenaars in Den Haag. A Kassen is geïnteresseerd in de poëtische potentie van het leven. Hun interessegebied ligt o.a. bij kunstenaars waarbij het concept de vorm bepaalt van het werk. Dat kunnen sculpturale werken zijn. Het werk kan publieke ruimte-gerelateerd zijn, of gebaseerd op verschillende media zoals: video, fotografie, internet/e-mail art. 

Als u geïnteresseerd bent in een atelierbezoek van Christian Bretton-Meyer en Morten Steen Hebsgaard van A Kassen kunt u dat uiterlijk woensdag 6 november a.s. laten weten via een email bericht aan Natascha Helmer:
nhelmer@stroom.nl
Wij vragen u daarbij om uw interesse voor het bezoek kort te motiveren.

De binnengekomen reacties worden samen met suggesties vanuit Stroom aan Christian Bretton-Meyer en Morten Steen Hebsgraad / A Kassen voorgelegd. Uit de lijst zullen zij een keuze maken op basis waarvan het bezoekprogramma zal worden samengesteld.

19 november 2014, 20 uur
The Knight's Move: A Kassen

Op 19 november vanaf 20:00 uur zullen Christian Bretton-Meyer en Morten Steen Hebsgraad in het kader van de Knights Move een lezing geven over het kunstenaarsinitiatief A Kassen. The Knight's Move nodigt toonaangevende sprekers uit die zich onderscheiden door ongebruikelijke, verhelderende en inspirerende visies op de stad, stedelijkheid en het publieke domein.>> meer informatie en reserveren

Korte biografie A Kassen
Morten Steen Hebsgaard (b. 1977), Sören Peteresen (b. 1977), Tommy Petersen (b. 1975) and Christian Bretton-Meyer (b.1976) met each other in the Royal Academy of Fine art in Copenhagen. They work together since 10 years and are based in Copenhagen and Berlin.
http://www.akassen.com