Oproep inschrijving atelierbezoek Ad de Jong op 24 en 25 april 2012

Stroom nodigt sinds 2006 regelmatig curatoren, kunstenaars en critici uit binnen- en buitenland uit om atelierbezoeken af te leggen bij Haagse kunstenaars. Het atelierbezoek biedt de kunstenaar de gelegenheid om zich met zijn/ haar werk te presenteren. Het vormt een gelegenheid tot opbouwende kritische reflectie op het werk in een gedachtenwisseling met een gekwalificeerde expert. En in het verlengde hiervan wordt natuurlijk de bekendheid met het werk gestimuleerd.

Op dinsdag 24 en woensdag 25 april 2012 zal beeldend kunstenaar Ad de Jong een aantal atelierbezoeken afleggen aan kunstenaars in Den Haag.

AANMELDEN uiterlijk 8 april 2012
Als u geïnteresseerd bent in een atelierbezoek van Ad de Jong kunt u dat uiterlijk 8 april a.s. laten weten via een emailbericht aan Mischa Poppe.
Wij vragen u daarbij om uw interesse voor het bezoek kort te motiveren.

De binnengekomen reacties worden samen met suggesties vanuit Stroom aan Ad de Jong voorgelegd. Uit de lijst zal hij een keuze maken op basis waarvan het bezoekprogramma zal worden samengesteld.

Korte biografie Ad de Jong
In het werk van beeldend kunstenaar Ad de Jong (1947) nemen omvangrijke ruimtelijke objecten van transparent en gekleurd fiberglas een central rol in. Ad de Jong is medeoprichter van het kunstenaarsinitiatief W139 in Amsterdam. Daarnaaast is hij o.a. gastdocent aan het Sandberg Instituut te Amsterdam. Hij is mede-initiator van Beeld Hal Werk (2010), een omvangrijke tentoonstelling met meer dan 50 ruimtelijk werken van gevestigde en jonge kunstenaars. In 2011 realiseerde hij samen met Gijs Frieling het project Fosfor in projectruimte Walden Affairs te Den haag.
www.addejongart.nl