Stroom Premium tentoonstelling

Binnen het subsidiestelsel van Stroom neemt de Stroom Premium een belangrijke plaats in. De Stroom Premium is een sterk geprofileerde subsidie voor individuele kunstenaars op basis van het actuele werk en de betekenis van de kunstenaar voor het Haags kunstklimaat. Het is een subsidie voor kunstenaars in een periode van zelf afgedwongen intensivering, verdichting en/of versnelling in de carrière. De Stroom Premium (€ 10.000,-) stelt kunstenaars in staat deze fase ten volle te benutten en tot verdere verdieping en ontwikkeling van het werk te komen.
Jaarlijks wordt de toekenning van de Stroom Premium subsidies ondersteund door een internationale tentoonstelling. Daarnaast verschijnen er van de diverse kunstenaars ook afzonderlijke publicaties.

Premium tentoonstelling 2009
Van 12 december 2010 t/m 20 februari 2011 wordt bij Stroom Den Haag de internationale groepstentoonstelling 'Speak, Memory' gepresenteerd, met naast de Premiumwinnaars Leontine Lieffering, Sara Rajaei en Vittorio Roerade ook werk van Omer Fast, Sara van der Heide, Anne Holtrop, Cameron Jamie, Andrew Lord en Rachel Whiteread.

Premium tentoonstelling 2008
In 2010 presenteert Stroom i.s.m. de Moravische kunsthal Dům umění města Brna in Brno (Moravië, Tsjechische Republiek) de tentoonstelling 'One on One' met werk van o.a. Rachel Bacon, Marleen Sleeuwits en Zeger Reyers, die in 2008 een Stroom Premium ontvingen. Curator: Radek Váňa.

Premium tentoonstelling 2007
In 2008-2009 was Stroom te gast bij het Contemporary Art Centre (CAC) in Vilnius. Virginija Januškevičiũtê stelde samen met Valentinas Klimašauskas de tentoonstelling 'For the First and the Second Time' samen met als uitgangspunt het werk van de Haagse kunstenaars Channa Boon, Ton Schuttelaar en Bram Vreven die in 2007 een Stroom Premium ontvingen.

Premium tentoonstelling 2006
In 2007 maakte de Schotse curator Francis McKee de tentoonstelling ‘Lost Tongues Rediscovered' bij Stroom. In de tentoonstelling bekijken zeven kunstenaars de relatie tussen woord en ding of tussen het object en de voorstelling ervan. Uitgangspunt is het werk van de Haagse kunstenaars Harold de Bree, Machiel van Soest en het duo gerlach en koop die in 2006 een Stroom Premium ontvingen.