Oproep inschrijving atelierbezoek Rob van de Werdt op 24 en 28 maart 2017

Op vrijdag 24 en dinsdag 28 maart 2017 zal Rob van de Werdt - beeldend kunstenaar en mede-oprichter van P/////AKT in Amsterdam - een aantal atelierbezoeken afleggen bij kunstenaars in Den Haag. De interesse van de curator ligt vooral bij grootschalig werk en installaties waarin het achterliggende idee, concept of  gedachtengoed van de kunstenaar zo goed mogelijk tot zijn recht komt.

Aanmelden (deadline 21 maart 2017)
Als je ge├»nteresseerd bent in een atelierbezoek van Rob van de Werdt kun je dat uiterlijk dinsdag 21 maart  a.s. laten weten. Wij vragen je via de volgende link:
https://nl.surveymonkey.com/r/Atelierbezoeken
je interesse voor een atelierbezoek te motiveren. De binnengekomen reacties worden samen met eventuele suggesties vanuit Stroom aan de curator voorgelegd. Uit de lijst zal de curator een keuze maken op basis waarvan het bezoekprogramma zal worden samengesteld. Je ontvangt alleen een bericht wanneer je door de curator bent geselecteerd voor een atelierbezoek.

Beknopte biografie van de curator
Rob van de Werdt is beeldend kunstenaar. Hij bouwt installaties waarin  de kracht van de verbeelding voorop staat. De laatste jaren toont hij zijn werk vooral via zijn project Museum of... , een verborgen en nomadische tentoonstellingsruimte waarvan alleen de co├Ârdinaten bekend gemaakt worden en waarvoor de toeschouwer op avontuur moet.
Van de Werdt heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in het organiseren van tentoonstellingen in binnen- en buitenland  Naast zijn praktijk als kunstenaar is hij veelvuldig betrokken geweest bij verschillende kunstinitiatieven. Bij P/////AKT stimuleert en prikkelt hij de kunstenaars bij het denk- en werkproces. Daarnaast begeleidt hij de uitgenodigde kunstenaars bij het tot stand komen van een  presentatie. Verder is hij medeverantwoordelijk voor het inhoudelijke programma en waakt hij over de integriteit van P/////AKT als onafhankelijke denkruimte voor de kunst en kunstenaar.
Voor de oprichting van P/////AKT in 2003 heeft hij o.a. leiding gegeven aan de Kunstruimte Kampen/Berlijn en is hij voorzitter van de programmacommissie bij Arti geweest.
Naast  het organiseren van tentoonstellingen zet hij zijn ervaring veelal in om vooral jonge kunstenaars in hun praktijk te stimuleren. Hij heeft o.a. 10 jaar lesgegeven op de AKI in Enschede en is met regelmaat verbonden als gastdocent aan verschillende academies. Verder heeft hij o.a. commissiewerk gedaan bij het Fonds BKVB (nu Mondriaanfonds) , is bestuurs- en commissielid bij het Materiaalfonds ( nu Fonds Kwadraat) geweest en heeft hij voor verschillende instellingen kunstenaars gecoacht.
www.robvandewerdt.nl
 
Over het atelierbezoekprogramma
Stroom nodigt sinds 2006 regelmatig curatoren, kunstenaars en critici uit binnen- en buitenland uit om atelierbezoeken af te leggen bij Haagse kunstenaars. Het atelierbezoek biedt de kunstenaar de gelegenheid om zich met zijn/ haar werk te presenteren. Het vormt een gelegenheid tot opbouwende kritische reflectie op het werk in een gedachtenwisseling met een gekwalificeerde expert. En in het verlengde hiervan wordt natuurlijk de bekendheid met het werk gestimuleerd. Wanneer je deze open oproep niet meer wilt ontvangen laat het weten in een e-mail naar Natascha Helmer:
nhelmer@stroom.nl

Verwachte atelierbezoeken 2017
April: Valentijn Byvanck - directeur Marres Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht
Mei: Anna Ptak - curator Centre for Contemporary Art Ujazdowski Castle in Warszawa
Juni: Manuel Segade - directeur CA2M, Centro de Arte Dos de Mayo in Madrid