Stroom School: Agnieszka Kurant

Stroom School is de overkoepelende term voor het randprogramma dat Stroom bij tentoonstellingen organiseert. Hierin worden thema's van de tentoonstelling uitgelicht en uitgediept. De Stroom School bij Agnieszka Kurant bestaat uit een aantal rondleidingen, workshops en een avond met lezingen en gesprekken over haar werk.

Zaterdag 30 november 2013, 16 uur
Opening tentoonstelling + gesprek tussen Agnieszka Kurant en Chris Fitzpatrick
Reserveren is niet nodig
Voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling exformation om 17 uur is er om 16 uur een gesprek tussen Agnieszka Kurant en Chris Fitzpatrick (New York, 1978), directeur van Objectif Exhibitions, Antwerpen sinds 2012 (meer informatie over Chris Fitzpatrick klik hier).

Donderdag 12 december 2013, 16 januari , 13 februari en 20 februari 2014
Tales to Tell: Schrijfworkshops door Writerskitchen
Locatie: Stroom Den Haag

Workshop van 2 ½ uur door Kathy Mathys van Writerskitchen. Mathys is een ervaren schrijver en zal in haar workshop ingaan op plots, plot eindes en de politiek van editen en keuzes maken. Lees een aantal korte verhalen die door deelnemers geschreven zijn: klik hier

Donderdag 6 februari 2014, 17 uur
Een avond over het werk van Agnieszka Kurant
met
Agnieszka Kurant, Diedrich Diederichsen, Pieter Fleury en James Richards
Locatie: Stroom Den Haag, Hogewal 1-9
Reserveren: info@stroom.nl
Toegangsprijs: € 7,50

De Duitse schrijver, muziekjournalist en cultuurcriticus Diedrich Diederichsen gaat in gesprek met Agnieszka Kurant over de tekst die hij speciaal voor de tentoonstelling exformation geschreven heeft. Verdere bijdrages deze avond zijn van Pieter Fleury (regisseur en producent van documentaires, televisiefilms en commercials; sinds 2012 hoofd documentaires van Nederlands Filmfonds) en kunstenaar James Richards.

Publicatie met tekst Diedrich Diederichsen
At the Levers of Reality: The Orders of Fiction
On the work of Agnieszka Kurant

Ter gelegenheid van Agnieszka Kurant's tentoonstelling bij Stroom Den Haag heeft Diedrich Diederichsen een tekst over haar werk geschreven. Deze tekst, vormgegeven door Atelier Carvalho Bernau, wordt uitgegeven als een klein boekje en is te koop voor € 5,-.

RONDLEIDINGEN OP ZONDAG
Op een aantal zondagen gedurende de tentoonstellingsperiode worden rondleidingen gegeven door verschillende mensen die vanuit disciplines hun specifieke achtergrond reageren op de expositie en de onderliggende thema's.

Zondag 12 januari 2014, 15 uur
Rondleiding door Machteld Rullens
Gratis. Reserveren niet nodig
Machteld Rullens volgt haar master opleiding Beeldende Kunst aan het Piet Zwart Instituut te Rotterdam. In haar werk worden documentaire en fictieve verhaallijnen gecombineerd om het gewone, in de vorm van video's, performances en installaties, op een andere manier te tonen.

Zondag 9 februari 2014, 15 uur
Rondleiding Vivian Sky Rehberg

Gratis. Reserveren niet nodig
Vivian Sky Rehberg is kunsthistoricus en criticus (o.a. voor frieze magazine) en Course Director van de Master of Fine Art aan het Piet Zwart Instituut.

Zondag 23 februari 2014, 15 uur
Rondleiding Ton Geerts

Gratis. Reserveren niet nodig
Ton Geerts is conservator moderne en hedendaagse kunst bij de RKD, Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie. De RKD beoordeelt, documenteert en beschrijft het hele jaar door kunstwerken.

LUNCHRONDLEIDINGEN OP VRIJDAG
Ter afsluiting van de werkweek organiseert Stroom op vrijdagmiddagen informele rondleidingen die worden afgesloten met een lekkere lunch. Zowel groepen als individuele aanmeldingen zijn van harte welkom! Kosten bedragen €12,50 per persoon. Geïnteresseerd? Neem voor meer informatie of een reservering contact op via: rondleidingen@stroom.nl

Rondleidingen voor studenten
Voor groepen studenten is er tevens de mogelijkheid om door de week rondgeleid te worden. Deze rondleidingen zijn gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: info@stroom.nl