Boeklancering: Facing Value

Facing Value. Radical perspectives from the arts from Stroom Den Haag on Vimeo.

Vrijdag 31 maart 2017, 17.00 - 18.00 uur (inloop met voorprogramma vanaf 16.30 uur)
Locatie: Stroom Den Haag, Hogewal 1-9, Den Haag
Voertaal: Engels
Aanmelden: reserveren@stroom.nl

Join facebook event

Op vrijdag 31 maart 2017 wordt de nieuwe publicatie Facing Value gepresenteerd in een publiek programma met o.m. een reflectie door Martijn Jeroen van der Linden (econoom en promovendus/onderzoeker op TU Delft binnen het EU project Creating Economic Space for Social Innovation), een performance van Reto Pulfer (kunstenaar, die een bijdrage leverde aan het boek) en een introductie door Francien van Westrenen (programmamaker architectuur bij Stroom en samen met Maaike Lauwaert auteur/redacteur van Facing Value).

Facing Value: Radical Perspectives from the Arts presenteert in negen alternatieve 'regels' een tegendraadse visie op het weerbarstige begrip ‘waarde'. Deze niet-economische opvatting van waarde en hoe je deze creëert, biedt een welkome tegenhanger in deze tijd waarin veel maatschappelijke en politieke debatten gedomineerd worden door de vraag wat dingen in economische zin kosten of opleveren. Facing Value biedt veel aanknopingspunten voor het op een andere manier nadenken over en vormgeven aan de samenleving en ons eigen leven.

Door twijfel toe te laten, onproductief te zijn, te delen en te ondersteunen, uit te nodigen en deel te nemen, onzekerheid te omarmen, te spelen, improviseren en verenigen wordt (ook) waarde gecreëerd. En precies deze waarde draagt bij aan een rechtvaardige, sociale, empathische en avontuurlijke samenleving; dat laten kunstenaars, architecten, ontwerpers maar ook economen, sociologen en historici ons zien in tekst en beeld.

Stroom Den Haag onderzocht het thema van waardecreatie eerder in een serie tentoonstellingen onder de noemer Upcycling, en presenteert nu samen met uitgeverij Valiz de publicatie Facing Value. Radical Perspectives from the Arts. Een publicatie die dankzij de genereuze ondersteuning van Stichting DOEN en de gemeente Den Haag gemaakt kon worden.

Meer informatie over Facing Value: >> klik hier

Etalage 'Facing Value' bij Stroom, 2017
foto: Stroom Den Haag
Etalage 'Facing Value' bij Stroom, 2017
foto: Stroom Den Haag
Facing Value (boekomslag)
foto: design: Elisabeth Klement & Laura Pappa
Facing Value (rules)
foto: design: Elisabeth Klement & Laura Pappa