Festival De Betovering 2015

19 t/m 23 oktober 2015
Locatie: Madurodam,
George Maduroplein 1, Den Haag
Workshops voor kinderen van 9 t/m 12 jaar


Tijdens de herfstvakantie, van maandag 19 t/m 23 oktober a.s., staat Den Haag op meer dan 50 locaties in het teken van Festival De Betovering. De Betovering is een kunstfestival voor kinderen waar ze in hun vrije tijd kennis kunnen maken met werk van professionele kunstenaars, en met verschillende kunstdisciplines. Ook Stroom Den Haag neemt deel aan dit festival en organiseert samen met kunstenaars Bas de Boer & Judith van der Meer, en Anne Marie van Rees twee workshops voor kinderen van 9 t/m 12 jaar binnen het thema Vrede & Recht op locatie bij Madurodam: ‘V van Vrijheidsmasker' en ‘Hangman vs. Peaceman'.

Voor beide workshops is de toegang gratis!
Ouders en begeleiders kunnen de kinderen na afloop weer ophalen bij Madurodam. LET OP: Er is geen entreebewijs voor Madurodam vereist voor deelname. Een bezoek aan het park is ook geen onderdeel van de workshop. Wel ontvangen de kinderen bij deelname een kortingsvoucher voor het park! Een entreebewijs kan apart worden aangeschaft aan de kassa van Madurodam mocht u de workshop met een bezoek aan Madurodam willen combineren.

Reserveren: reserveren@stroom.nl
Let op: geef bij het reserveren duidelijk aan welke dag je kiest. Daarnaast graag een e-mailadres én telefoonnummer achterlaten.

'V van Vrijheidsmasker'
Maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 oktober 2015
Tijd: 10:00-12:00 uur
Locatie: Madurodam, George Maduroplein 1, Den Haag

Den Haag is stad van Vrede en Recht, maar wat betekenen die woorden voor jou? Praten in plaats van pesten? Opkomen voor elkaar in plaats van vechten? Elkaar nemen zoals je bent? Iedereen heeft er elke dag wel mee te maken, thuis, in de klas of op het schoolplein. Ben jij wel eens gepest? Verstop jij je dan achter een masker? Na een gesprek over dit onderwerp werk je samen met kunstenaars Bas de Boer & Judith van der Meer aan een masker waarin jij je eigen ideeën hierover kwijt kunt.

'Hangman vs. Peaceman'
Donderdag 22 oktober (uitverkocht!), vrijdag 23 oktober 2015
Tijd: 10:00-12:00 uur
Locatie: Madurodam
, George Maduroplein 1, Den Haag
Iedereen kent het spel galgje wel, ook wel hangman genoemd: het spelletje waarbij je letters moet raden die samen een woord vormen. Maar, raad je een aantal keren de verkeerde letters, dan hangt het mannetje aan de galg. Wat gek eigenlijk! Wat betekent deze galg in het kader van Vrede en Recht? En wat betekent dit voor jou? Samen met kunstenaar Anne Marie van Rees ga je het hebben over dit onderwerp en werk je toe naar een performance en eigen kunstwerk over Vrede en Recht. Dat zou nog wel eens iets verrassends kunnen worden!

www.debetovering.nl
Festivalbrochure: download pdf