Stroom School: The Congo Tribunal documentaire en Q&A (4)

Vrijdag 30 maart 2018, 19:15 uur
Movies That Matter Festival
Filmhuis Den Haag, Spui 191, Den Haag
Tickets: via website Movies That Matter
Onderdeel van Stroom School: The Congo Tribunal

Join facebook event

Vertoning van de documentaire The Congo Tribunal op het Movies That Matter Festival met aansluitend een Q&A met experts dr. Marieke de Hoon en dr. Thijs Bouwknegt. Zij bespreken de voor- en nadelen van verschillende vormen van waarheidsvinding en internationale tribunalen in de context van de Democratische Republiek Congo.

De Zwitserse theaterregisseur Milo Rau laat een volkstribunaal op zoek gaan naar waarheid en gerechtigheid rondom het gigantische conflict in de Democratische Republiek Congo. Door getuigenissen van betrokkenen wordt duidelijk dat het land vastzit in een complex web van uitbuiting, corruptie en geweld, waaruit het moeilijk ontsnappen is.

Marieke Hoon is onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam en directeur van de Public International Law & Policy Group Netherlands office. Ze is gespecialiseerd in internationaal strafrecht.
Thijs Bouwknegt is historicus, jurist en journalist gespecialiseerd in Afrika, international strafprocessen, transitional justice en massaal geweld. Hij is als onderzoeker verbonden aan het NIOD.

Duitsland, Zwitserland 2017, 100 min.
Documentaire
Gesproken taal: Frans, Engels, Duits, Swahili
Ondertiteling: Engels

THE CONGO TRIBUNAL (Official Trailer) from MAGNETFILM on Vimeo.

Milo Rau 'The Congo Tribunal'
Milo Rau 'The Congo Tribunal'
foto: © Fruitmarket, Thomas Schneider, 2017
Milo Rau 'The Congo Tribunal'
foto: © Fruitmarket, Thomas Schneider, 2017
See You in The Hague
foto: graphic design: Autobahn