Bouw in Beeld Prijs

Finissage met rondleiding en presentaties

Tien veelbelovende fotografen, één inspirerend thema, een masterclass en een prestigieuze award. Dat zijn de ingrediënten van de Bouw in Beeld Prijs 2008. Fotografie staat centraal in dit initiatief van de Edgar Degas Stichting dat in samenwerking met Ballast Nedam wordt georganiseerd. Dit jaar was het thema 'Mijn Ruimte/Mijn Plek', waarmee Nederlandse fotografen werden uitgedaagd de emotionele relatie tussen de mens en zijn plek vast te leggen. Op 18 juni jl. maakte juryvoorzitter Liesbeth van der Pol bekend dat Antoinette Nausikaä de winnaar is van 10.000 euro met haar werk 'Het is niet belangrijker dan al het andere om je heen'. Hiermee werd ook de tentoonstelling in het Atrium van het stadhuis geopend die op 12 juli wordt afgesloten met een rondleiding, gevolgd door een eindpresentatie bij Stroom Den Haag.

De andere finalisten van de Bouw in Beeld Prijs zijn: Linda-Maria Birbeck, Sarah Carlier, Joris den Blaauwen, Dirk Kome, Anouk Kruithof, Gábor Ösz, Danielle van Ark, Johannes van Assem en Jan Theun van Rees.

Op de laatste dag van de tentoonstelling is er om 14.00 uur een rondleiding waarbij een aantal van de fotografen aanwezig zullen zijn. Aansluitend worden bij Stroom een aantal presentaties gegeven: winnares van de Bouw in Beeld Prijs, Antoinette Nausikaä, presenteert het boek dat zij maakte voor de prijs, Dirk Kome en Sarah Carlier vertellen over hun werk, evenals een fotograaf van de vorige editie in 2007, Jan Adriaans. De curator van de prijs, Kim Bouvy, zal tevens een introductie verzorgen.

Programma, zaterdag 12 juli 2008:
14.00 - 15.00 uur Rondleiding door de tentoonstelling o.l.v. fotografen (Stadhuis Den Haag, Spui 70, verzamelen bij ingang Kalvermarkt)
15.30 - 17.30 uur Presentaties door vijf fotografen (bij Stroom, Hogewal 1-9)
17.30 - 19.00 uur Borrel

Voor meer informatie over de Bouw in Beeld Prijs: klik hier.


foto: Antoinette Nausikaa

foto: Dirk Kome

foto: Sarah Carlier