Zefir7 online: Visies op vormgeving

Dinsdag 21 april 2020, 20.30- 21:10 uur
Join facebook event
Voertaal: Nederlands
Online via Zoom

Klik op dinsdag 21 april omstreeks 20:25 op deze link
Meeting ID: 743 6366 8070 Password: 050151

Zet je camera en microfoon uit. Communiceren kan via de chat. En mogelijk dat na lezing de kanalen nog open worden gezet.

In het kader van een corona pandemie kunnen er geen live avonden plaatsvinden bij Stroom. Maar Zefir7 blijft 'in de lucht' via Zoom en leest voor uit Visies op vormgeving*. In dit geval een polemiek over het ornament uit de oude tijd, wat vinden we er nu van?

De bloemlezing Visies op vormgeving laat de geschiedenis van het ontwerpen in Nederland zien aan de hand van historische teksten waaronder brieven, memoires, verslagen, interviews, artikelen en boeken. In deze teksten laten ontwerpers, critici, opdrachtgevers en andere betrokkenen zich uit over de praktijk en over hun idealen en voeren zij discussies over uiteenlopende kwesties zoals de juiste ontwerpmethode, de gemeenschapskunst, het wonen, de reclame en de Nieuwe Zakelijkheid. Deze thema's worden aangevuld met biografie├źn en toelichtingen.

* Visies op vormgeving I en II kwamen tot stand onder redactie van Frederike Huygen, die ook de inleidingen schreef, en dat deed zij in opdracht van Stichting Premsela Dutch Platform for Design and Fashion. De boeken zijn uitgegeven in 2007 door Architectura & Natura Pers.

Visies op Vormgeving - deel I: 1874-1940
Visies op Vormgeving - deel II: 1944-2000