Zefir7: Screenwear – Exploring Digital Fashion

Dinsdag 21 februari 2023, 20.30 uur
(deuren open om 20:00 uur)
Locatie: Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag
Toegang: gratis (BNO leden krijgen een gratis drankje)
>> Join facebook event
>> Instagram: @zefirzeven
www.zefir7.nl

Zefir7 is het maandelijks ontwerperscafé i.s.m. BNO. Deze keer gewijd aan 'digital fashion' met de gasten Anne-Karlijn van Kesteren en Suzanne Mulder.

Anne-Karlijn van Kesteren:
Digitale mode is allang geen sciencefiction meer. Mode die bestaat uit pixels in plaats van textiel maakt voor veel mensen bijna ongemerkt deel uit van het dagelijks leven. Langzaam bewegen we in de richting van de Metaverse: de toekomstige virtuele wereld van het internet waarin onze fysieke omgeving gaat fuseren met de digitale. Voor de benodigde digitale kledingkast is er al een groot aanbod: van comfortabele hoodies die je koopt als NFT tot ontwerpen die voorbij gaan aan de natuurwetten voor je sociale media. En niet te vergeten: collectibles van prominente modehuizen voor in je favoriete game. Anne-Karlijn van Kesteren, curator van de tentoonstelling Screenwear - Exploring Digital Fashion in Design Museum Den Bosch, zal meer vertellen over deze digitale wereld.
 
Suzanne Mulder:
Studio PMS is een digitaal ontwerp collectief dat uit drie creatieve leden bestaat. Het collectief heeft een sterke affiniteit met interdisciplinaire projecten waarbij innovatieve technieken worden gebruikt, van 3D-modelling en animatie tot hologrammen, virtual reality en augmented reality. Hun belangrijkste doel is het herdefiniëren van digitale tastbaarheid. Deze ambitie uit zich in Screenwear. Een gedigitaliseerde versie van stukken uit het Centraal Museum Utrecht. Benieuwd hoe zij museumstukken digitaal leven inblazen? Suzanne Mulder, medeoprichter van Studio PMS, geeft je een kijkje in de wondere wereld van digitaal ontwerpen.
https://studiopms.nl

Campagne beeld:
Image: Harriet Davey, Whowle, 2022
Graphic design by Studio Renate Boere
Instagram: @studiorenateboere

Image: Harriet Davey, Whowle, 2022
foto: Graphic design by Studio Renate Boere