Zefir7: Dennis Koot

I'll Stay By Your Side Anyway

Donderdag 12 oktober 2017, 20:30 uur
(deuren open: 20 uur)
Join facebook event
Locatie: Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag
Voertaal: Nederlands!
Reserveren is niet nodig

facebook.com/ZefirZeven
www.zefir7.nl

Zefir7 is het maandelijks ontwerperscafé bij Stroom Den Haag i.s.m. BNO Kring Groot Den Haag.

Lyrisch ontwerper, tekenaar, grafisch kunstenaar, letterontwerper - termen die allemaal van toepassing zijn op top-creatief Dennis Koot wiens werk in maar liefst drie vorige maand geopende tentoonstellingen zichtbaar was of nog steeds is, waaronder de solo in De Affiche Galerij, I'll Stay By Your Side Anyway, met 60 werken van zijn hand. Een zelf ontworpen en uitgegeven catalogus is hiervan onderdeel.

Voor de jongste tentoonstelling van kunstenaar Philip Akkerman in Torch, ontwierp hij bijzondere lijsten die als dynamische figuren rond de werken op de muur zijn aangebracht - volgens de kunstenaar zelf is diens werk daarmee onderdeel van nieuwe werken geworden.

Dennis Koot studeerde af aan de kabk en kon direct bij Studio Dumbar aan de slag waar hij al snel werd ingezet op grote accounts zoals Ministerie van Landbouw en Randstad. Regelmatig werd het Haagse straatbeeld verrijkt door zijn affiches voor Pulchri Studio. Die waren volgens zijn eigen kleurenscheidingen gedrukt in zuivere PMS'en waardoor zijn virtuoze ontwerpen in krachtige kleuren de aandacht opeisten. Prijswinnend werk. Vervolgens was hij jaren ontwerper voor het design tijdschrift Items - eerst bij Studio Dumbar, vanaf 2006 zelfstandig. Opvallend waren de omslagontwerpen die op zich weer affichekwaliteiten hadden.

Sind een aantal jaar heeft hij zijn eigen ontwerppraktijk, werkt hij met Ton of Holland aan hun eigen behang serie, maakt hij vrij werk in de grafische werkplaats en geeft hij les aan de WdK academie in Rotterdam.

Jaarlijks organissert hij afficheprojecten met academiestudenten, compleet met een tentoonstelling in De Affiche Galerij. Daarbij vallen de maatschapplijk relevante thema's op.

http://koot.nu


foto: Ontwerp: Jamie
Dennis Koot, 'Graphic Frames' bij Torch Gallery
Omslag publicatie 'I'll Stay By Your Side Anyway'
Poster De Affiche Galerij
BNO Kring Groot Den Haag