The Knight’s Move: Mireille Hildebrandt

Vrijdag 24 november 2017, 20:00-22:00 hrs
Locatie: Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag
Voertaal: Engels

Moderator: Patrick van der Hijden (Angl)
Reserveren: reserveren@stroom.nl
Entree: € 5,- (te betalen aan de deur)

Dit najaar heeft The Knight's Move een tweeluik op het programma staan: ‘de fysieke stad' met Bradley L. Garrett, en ‘de digitale stad' met Mireille Hildebrandt.

Mireille Hildebrandt zal de digitale ruimte binnen de stad onder de loep nemen. Hildebrandt noemt de fusie tussen online en offline werelden de ‘Onlife wereld'. Hiermee benadrukt zij de grenzen tussen on- en offline om te onderzoeken of dit onderscheid niet steeds kunstmatiger is geworden: we maken een onderscheid om nog iets van persoonlijke ruimte te behouden. De vraag is dan ook wat mensen zullen worden zodra ‘het leven met algoritmes' de nieuwe norm is geworden. Hoe kunnen we leren leven in de Online wereld, zonder cynisch te zijn over de opkomst van de Smart City?

Deel 2 op woensdag 11 oktober 2017
Bradley L. Garrett over de opkomst van pseudo-publieke ruimtes, ofwel POPS (privately owned public spaces). >> lees meer

The Knight's Move
The Knight's Moveis een lezingenserie met eminente internationale sprekers die uitblinken in hun ongebruikelijke, verlichtende en inspirerende visies op de stad, verstedelijking, het publieke domein en gemeenschap. Net als de paardensprong een atypische of ongewone beweging op het schaakbord is, beweegt The Knight's Move zich op dezelfde manier door alle disciplines om zo stedelijkheid te blijven bevragen. De uitdagende lezingen worden gevolgd door een dialoog met het aanwezige publiek, onder leiding van Patrick van der Hijden (Angl).

De huidige reeks van The Knight's Move wordt georganiseerd in samenwerking met LAPS Amsterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door het Haagse Bluf Fonds (via Prins Bernard Cultuurfonds) en de gemeente Den Haag.

Overzicht The Knight's Move 2009-heden