Zefir7: Type on Tuesday

Dinsdag 21 maart 2023, 20.30 uur
(deuren open 20:00 uur)
Locatie: Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag
Toegang: gratis (BNO leden krijgen een gratis drankje)
>> Join facebook event
>> Instagram: @zefirzeven
www.zefir7.nl

Zefir7 is het maandelijks ontwerperscafé i.s.m. BNO. Deze keer 'Type on Tuesday' met kunstenaar, (letter)ontwerper en schrijver Charlotte Rhode en grafisch- en (letter)ontwerper Omaima Dajani.

Charlotte Rohde is kunstenaar, (letter)ontwerper en schrijver en werkt op het snijvlak van beeld en taal. Ze doet onderzoek naar 'hyperfemininity', pop/internet cultuur en 'de economie van vertrouwen'. Momenteel is ze gasthoogleraar typografie en letterontwerp aan de Bauhaus Universität Weimar, Duitsland.

Omaima Dajani
is een grafisch- en letterontwerper, letterkunstenaar, onderzoeker en docent uit Jeruzalem, waar ze een Bachelor in Visuele Communicatie behaalde, gespecialiseerd in grafisch en typografisch ontwerp. Ze is opgeleid als 'sociale archivaris' bij Khazaaen en een onderzoeker bij het Arabic Design Archive (ADA). Ook is zij de oprichter van de ArabicTypeWalks in Palestina. Momenteel volgt ze haar MA in letterontwerp bij Type and Media aan de KABK in Den Haag. Haar interesse strekt zich uit over het hele spectrum van Arabisch ontwerp, van Arabisch letterontwerp, typografie, kalligrafie, de geschiedenis van Arabisch design, en alles daar tussenin.

Campagnebeeld:
Grafisch ontwerp: Juli Werenskjold Sørensen

Zefir7: Type on Tuesday
foto: design: Juli Werenskjold Sørensen