Stroom Invest Week 2024

Stroom Invest Week 2024
17 t/m 21 juni 2024 
Stroom Den Haag, Hogewal 1-9, Den Haag

De Stroom Invest Week is een inspirerend programma voor jonge talentvolle Haagse kunstenaars en bezoekende kunstprofessionals, gekoppeld aan de PRO Invest subsidie.
Deze subsidie levert een constructieve bijdrage aan de professionele ontwikkeling van de kunstenaars.
Het doel van de Stroom Invest Week is:
(a) getalenteerde kunstenaars hoogwaardige reflectie en opbouwende kritiek op hun werk te bieden
(b) bijdragen aan het versterken en verbreden van hun netwerken en contacten
(c) bezoekende professionele kunstenaars en curatoren te laten kennismaken met het internationale Haagse kunstenveld en het artistieke klimaat via informele bezoeken aan diverse kunstinstellingen. 

DEELNEMENDE KUNSTENAARS 
Aan de Invest Week 2024 doen kunstenaars mee die in 2023 een PRO Invest subsidie ontvingen. In alfabetische volgorde: 

Jan Dirk Adams 
>> Profiel op Haagsekunstenaars.nl

Arthur Cordier 
>> Profiel op Haagsekunstenaars.nl

Sina Dyks 
>> Profiel op Haagsekunstenaars.nl

Johannes Equizi 
>> Profiel op Haagsekunstenaars.nl

Diana Gheorghiu 
>> Profiel op Haagsekunstenaars.nl

Marcos Kueh 
>> Profiel op Haagsekunstenaars.nl

Erik Kamaletdinov 
>> Profiel op Haagsekunstenaars.nl

Cristina Lavosi  
>> Profiel op Haagsekunstenaars.nl

Haevan Lee
>> Profiel op Haagsekunstenaars.nl

Yukari Nakamichi
>> Profiel op Haagsekunstenaars.nl

Madeline Swainhart
>> Profiel op Haagsekunstenaars.nl

Alexander Webber
>> Profiel op Haagsekunstenaars.nl

Vita Soul Wilmering 
>> Profiel op Haagsekunstenaars.nl

Mina Yee 
>> Profiel op Haagsekunstenaars.nl

UITGENODIGDE CURATOREN & KUNSTENAARS

Fenne Saedt
Fenne Saedt werkt als freelance curator, redacteur, docent en moderator in het domein van de hedendaagse kunst voor uiteenlopende opdrachtgevers. Na haar studie Fine Art and Design in Education aan ArtEZ in Arnhem richtte ze in 2016 de fundatie van stichting RUIS op, een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst die zich richt op het experiment en de ontwikkeling van de jonge kunstenaar. Sindsdien is ze artistiek leider van deze kunstruimte in Nijmegen waar ze in nauwe samenwerking met de kunstenaar tentoonstellingen maakt. Daarnaast is Saedt werkzaam als curator bij presentatie-instelling POST in Nijmegen en Arnhem en columnist/curator bij tentoonstellingsruimte Omstand in Arnhem.
https://fennesaedt.com/

Joep Vossebeld
Joep Vossebeld (1989) studeerde Fine Arts aan de Academie in Maastricht en Sint Lukas in Brussel. In 2015/2016 was hij participant aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Als curator is hij verbonden aan Odapark, een centrum voor hedendaagse kunst in Venray. Daarnaast werkt(e) hij als gastcurator voor o.a. Bonnefantenmuseum en SCHUNCK. Eén dag in de week geeft Joep les aan de opleiding Docent&Regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. In de serie STUDIO, doet hij maandelijks verslag van atelierbezoeken voor cultureel magazine ZOUT.
http://joepvossebeld.com 

Katrine Elise Agpalza Pedersen
Katrine Elise Agpalza Pedersen is kunsthistoricus en curator in Trondheim, Noorwegen. Ze behaalde haar MA in kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Oslo. Pedersen was van mei tot december 2023 interim-directeur van Kunsthall Trondheim, waar ze de functie van curator bekleedt. Pedersens curatorschap richt zich op perspectieven die alternatieve realiteiten, spiritualiteiten, kennissystemen en technologie combineren. Recentelijk heeft ze thema's als diasporische afkomst, neuroplasticiteit en geheugen onderzocht- een onderzoek dat is ingegeven door haar eigen ervaringen als Filippijnse immigrant van de tweede generatie. Pedersen is tot slot ook voorzitter van de Noorse Vereniging van Curatoren.

Femmy Otten
Femmy Otten (1981, Amsterdam, Nederland) woont en werkt in Den Haag. Haar werk probeert voorbij te gaan aan de stereotype kijk op gender, opgelegde normen, taboes, schuld of schaamte. Haar werk werd onlangs tentoongesteld Stedelijk Museum SchiedamKunsthal en S.M.A.K. (Gent), De Warande (Turnhout), M HKA (Antwerpen), Drents Museum (Assen), Museum M (Leuven), Rijksmuseum, Fons Welters en P//akt (Amsterdam). Ze nam deel aan de 14e Istanbul Biënnale. Haar werk is vertegenwoordigd in openbare en particuliere collecties, waaronder SCHUNCK* Stedelijk Museum Schiedam, Museum Voorlinden, M HKA, Drents Museum en AkzoNobel Foundation. Ze was beeldend kunstenaar in residentie bij de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en Atelier Holsboer, Cité Internationales des Arts in Parijs. In 2013 ontving ze de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs
https://femmyotten.nl

Zeynep Kubat
Zeynep Kubat is curator en schrijver. Ze is werkzaam als assistent-curator bij KANAL-Centre Pompidou in Brussel. Daarnaast heeft ze een onafhankelijke praktijk, en (co-)cureerde ze tentoonstellingen in o.a. STUK Leuven (2024), De Garage in Mechelen (2024), De Brakke Grond in Amsterdam (2023), Art Brussels - Fédération Wallonie-Bruxelles (2023), Platform Kunst in Opdracht - Atelier Vlaams Bouwmeester (2022-2023), Marres in Maastricht (2022), Antwerp Art Weekend (2022) en Brussels Gallery Weekend (2021). Ze was eerder hoofdredacteur van rekto:verso magazine (2019-2021) en TYPP Journal (Sint Lucas Antwerpen, 2019-2022) en werkte als redacteur voor GLEAN magazine (2022).

Marc Navarro
Marc Navarro is curator en schrijver, gevestigd in Berlijn. Hij heeft tentoonstellingen samengesteld in instellingen als CA2M - Centro de Arte Dos de Mayo, Madrid, Espai 13 - Fundació Joan Miró, Barcelona, Centre d'Art la Panera, Lleida, Lo Pati - Centre d'Art Terres de l'Ebre, Amposta, en het MAMT - Museu d'Art Modern de Tarragona. Zijn teksten zijn gepubliceerd in catalogi en gespecialiseerde publicaties. Hij is mederedacteur van de boeken 'Assuming Assymetries: Conversations on Curating Public Art in the 1980s and 1990s' (2022) en 'Curating Beyond the Mainstream. The Practices of Carlos Capelán, Elisabet Haglund, Gunilla Lundahl, and Jan-Erik Lundström' (2022), beide uitgegeven door Sternberg Press - Konstfack Collection. Hij ontving onderzoeksbeurzen van OSIC en de Berliner Senatsverwaltung für Kultur und Europa.
www.marcnavarro.info 

Jelmer Wijnstroom
Jelmer Wijnstroom werkt als onafhankelijk curator en onderzoeker. Hij richt zich op hedendaagse kunst en (sub)cultuur. Kenmerkend voor zijn praktijk is zijn interesse in interdisciplinaire projecten en menselijke sporen in de stad. De afgelopen jaren werkte hij aan tentoonstellingen voor Buro StedelijkCODA Museum Apeldoorn, INDEBT, Kunstmuseum Den Haag, KM21, Patty Morgan, Warmoesstraat 67 en de Hortus Botanicus Amsterdam. In 2021 won Jelmer de VBCN OPEN curatorenprijs. Hij werkt ook als redacteur voor Tubelight Magazine en als co-directeur van This Art Foundation.

Arjuna Neuman
Arjuna Neuman is kunstenaar, filmmaker en schrijver. Neuman werkt met de essayvorm met een multi-perspectivische en mobiele benadering waarbij 'essay' een inherent toekomstgerichte en experimentele modus is, die de leidraad wordt voor onderzoek en productie, die verschuift tussen het lichamelijke, haptische en affectieve tot het geopolitieke, planetaire en kosmologische. Recente solotentoonstellingen waren o.a. de Kunsthal Extra City, Antwerpen; Kunsthalle Wien, Wenen; Macba, Barcelona; CCA, Glasgow en Glasgow International, Schotland; Showroom Gallery, Londen; Belkin Gallery en Or Gallery, Vancouver; TPW Gallery, Toronto. Recente biënnales waren o.a. Hacer Noche, Mexico; Ural Industrial Biennial, Rusland; Lubumbashi Biennial, DWC; Bergen Assembly, Noorwegen; Sharjah Biennial, VAE; Venice Biennial, Italië en Qalandia Biennial, Palestina. Solotentoonstellingen in 2024 zijn o.a.: Munch Museum in Oslo, Noorwegen en Santiago Modern, Chili. Als schrijver heeft hij essays gepubliceerd in Relief Press, Into the Pines Press, The Journal for New Writing, Art Voices, Flaunt, LEAP, Hearings, World Records, Umbau en e-flux. Ook is Neuman medeoprichter van www.archiveofbelonging.org

Ciara Hickey
Ciara Hickey is een curator uit Belfast. Ze is mededirecteur van Household (samen met Alissa Kleist en Jane Butler). Household is een kunstorganisatie die samenwerkt met kunstenaars om kunstwerken van hoge kwaliteit te creëren die reageren op mensen en plaatsen. Household heeft ook een non-profit opdrachtenplatform genaamd UPHOLD. Dit platform creëert edities voor verkoop en tentoonstellingen.  Ciara was voorheen curator van het Freelands Artist Programme bij PS2 in Belfast en curator van Belfast Exposed Photography Gallery.  Ze schrijft over kunst en organiseert regelmatig openbare lezingen en gesprekken met kunstenaars. Ciara werkt ook als freelancer en heeft projecten gecureerd zoals House Taken Over (2018) en An Active Encounter (2016). Onlangs cureerde Hickey Mother tongue in het MAC Belfast, een tentoonstelling met 21 kunstenaars die ze samen met Alissa Kleist heeft samengesteld.

Tamsin Hong
Tamsin Hong is een hedendaagse internationale kunstcurator gevestigd in Londen, gespecialiseerd in kennisystemen van vrouwen en belichaamde praktijken. Geboren op het onbezet Ngunnawal-land in Australië, is zij momenteel de tentoonstellingscurator bij Serpentine, waar zij projecten heeft gecureerd als 'Yinka Shonibare CBE: Suspended States' en 'Georg Baselitz: Sculptures 2011-2015.' Eerder was zij assistent-curator bij Tate, met een focus op performance en acquisities uit Afrika en Australië. Bij Tate Modern was ze mede-curator van de tentoonstelling over landrechten 'A Year in Art: Australia 1992' (2021), performances zoals Lee Mingwei's 'Our Labyrinth' (2022) en de 2020 Live Exhibition 'Our Bodies, Our Archives.'