Food for the City. A Future for the Metropolis

Verkrijgbaar in de betere boekhandel en bij Stroom Den Haag aan de Hogewal 1-9, Den Haag.
Online te koop via: NAi Uitgevers

In 2050 wonen er negen miljard mensen op de aarde, waarvan 75 procent in steden. Gaan we in dit tempo door, dan hebben we in de toekomst enkele planeten extra nodig voor de productie van ons voedsel. 'Food for the City' onderzoekt hoe we onze steden kunnen blijven voeden.

Sinds Carolyn Steels internationale bestseller 'Hungry City' ook Nederland veroverde, is voedsel niet meer alleen een onderwerp voor experts. 'Food for the City' gaat een stap verder en biedt 13 visies van deskundigen uit de hele wereld over de toekomst van voedsel in de stad in het jaar 2050. Een tijdlijn van 2050 v.Chr. tot 2050 n.Chr. en een rijk beeldessay bieden de lezer daarnaast een intrigerende blik op een onderwerp dat nu hip en hot is, maar mensen al duizenden jaren boeit.

Onder meer de activist, de industrieel, de filosoof, de chef-kok, de architect en de boer geven hun kijk op de toekomst van voedsel voor de stad.

Deze publicatie is onderdeel van de manifestatie Foodprint. Voedsel voor de stad

Paperback, geïllustreerd (kleur en z/w), 254 pagina's
Uitgever: NAi Publishers | i.s.m. en op initiatief van Stroom Den Haag
Ondersteund door: Stichting DOEN, Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds voor Architectuur

De dertien visies uit het boek:
DE CURATOR: Peter de Rooden
‘Foodprint: Artistic Reflections on Practical Issues'
DE FILOSOOF: Huub Dijstelbloem
'Food, A Compromised Issue'
DE CHEF: José Andrés
‘Finding Answers in the Rubble of Haiti'
DE PERMACULTURALIST: Adam Grubb
‘Permaculture as a Permanent Culture'
DE INDUSTRIEEL: Stephan Tanda
‘Feeding the World: A New Paradigm for 2050'
DE RURAAL SOCIOLOOG: Johannes S.C. Wiskerke
‘A Tale of Two Hungry Cities'
DE ARCHITECT/URBANIST: Jorge Mario Jáuregui
‘We Want Food, Entertainment and Art . . .'
DE BOER: Annechien ten Have-Mellema
‘How to Think and Farm Out of the Box'
DE TECHNOLOGEN: James H. Flatt, George E. Stagnitti
Ari Patrinos and J. Craig Venter
'Solving the Problems of Food Production in 2050 through Synthetic Genomics Technology'
DE ACTIVISTEN: Vandana Shiva and Maya Goburdhun
'Seed to Table'
DE ARCHITECTEN/URBANISTE: Lola Sheppard and Mason White/Lateral Office
'Arctic Food Network'
DE VROUWENRECHTEN  ADVOCAAT: Gaynor Paradza
‘Women's Quest to Secure Food in Post-Conflict East Africa'
DE KUNSTENAARS: Wietske Maas/Matteo Pasquinelli
‘Manifesto of Urban Cannibalism'


Omslag van de publicatie